Andrus Karnau: riigireform kui isiklik kapital (12)

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Karnau
Andrus Karnau Foto: Pm

Kuhu kaob 280 000 eurot, on vähemalt teada. 28 ettevõtjat lubasid Riigireformi Sihtasutuse kapitaliks maksta igaüks 10 000 eurot. Sihtasutus alustas lendstardiga nagu ka liikumine Eesti 200, millel viimase küsitluse järgi on juba riigikogu valimiskünnist ületav toetus. Riigireformi Sihtasutuse populaarsusreiting pole küll teada, aga meedias ilmunud kiitvate ja kaasaümisevate reaktsioonide järgi otsustades on tegu kauaoodatud algatusega.

Kes julgekski kahelda selles, et riigivalitsemise kulusid tuleb kärpida? Mitte keegi. Või, noh, mõned siiski. Sotside liider Jevgeni Ossinovski kirjutas, et Eesti riigikorralduse viimsepäeva sõnum ei vasta tõele. Reformierakonna peasekretär Kert Valdaru vastas sellele Twitteris, et Riigireformi Sihtasutuse asutajad on suurimad panustajad Eesti majandusse, võttes sellega ilusti kokku erakondade alandlikkuse potentsiaalsete rahastajate ees.

Ühesõnaga, 28 Eesti majanduse alustala (tammist alustala) on teatanud, et Eesti riik on liiga kallis ja tuleb ümber teha. Riigikogu vähendada, presidendi sümboolne võim veelgi sümboolsemaks kärpida, pooled riigiametnikud koondada, Eesti Pank ja finantsjärelevalve tasaseks nudida ning mängu tuua suurte volitustega peaminister. Kõike seda nimetavad nad riigireformiks.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles