Briti sõjaväelane üritas oma naise tapmiseks «õnnetusi» korraldada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emile Cilliers.
Emile Cilliers. Foto: Ben Birchall / PA Wire/PA Images/Scanpix

Briti relvajõudude seersant üritas korraldada näilisi õnnetusjuhtumeid, mis põhjustaksid tema abikaasa surma. Kohus mõistis mehe täna kahes tapmiskatses süüdi.

Seersant üritas naist kahel korral tappa. Esmalt proovis ta naise surma põhjustada kodus gaasilekke korraldamise teel. Teisel korral kahjustas ta oma abikaasa langevarju ja lootis, et naine kukub surnuks.

38-aastane Emile Cilliers keeras 2015. aastal kodus lahti gaasiventiili, tehes seda lootuses, et tema naine Victoria gaasiahju tööle paneks. Sellega seadis ta ohtu ka oma kahe lapse elud.

Victoria Cilliers.
Victoria Cilliers. Foto: Andrew Matthews / PA Wire/PA Images/Scanpix

Vaid nädal aega hiljem vigastas Victoria tõsiselt oma selgroogu, jalgu ja roideid. Nimelt ei avanenud tema langevari korralikult ja naine kukkus umbes 1200 meetri kõrguselt alla. Sellest hoolimata jäi Victoria ellu.

Tema mees oli enne hüpet langevarju tualetti viinud ja seal nii põhi- kui ka varulangevarju kahjustanud. Ta keeras põhivarju nöörid sõlme ning eemaldas varuvarju küljest mitmed vajalikud detailid. 

Kogenud langevarjur Victoria suutis aga oma langemiskiirust 160 kilomeetrise tunnikiiruse pealt 50 kilomeetrini tunnis vähendada ja pehmele pinnasele maanduda. Sellega suutis naine oma elu päästa.

Prokuröri sõnul selgus üsna ruttu, et õnnetuse põhjustas teise inimese tahtlik sekkumine. Tõendid näitasid, et Emile Cilliersil oli nii motiiv kui ka võimalus oma naise tapmiseks.

Emile soovis naise surma rahamurede tõttu. Nimelt oli tal 22 000 naela (25 000 euro) suurune võlg ja mees uskus, et teda ootaks oma naise õnnetusjuhtumist põhjustatud surma korral 120 000 naela (137 000 euro) suurune makse kindlustusfirmalt.

Ta vajas raha, et oma võlad ära maksta ja armukese Stefanie Golleriga uut elu alustada. Tema enda abikaasa ja Goller polnud aga ainsad naised, kelle poole Cilliersi tõmbas. Nimelt magas ta ka oma eksnaise Carly Cilliersiga ning astus korduvalt kaitsmata vahekorda prostituutidega.

Uurimise käigus selgus, et mees plaanis juba pikalt armukesega kooselu alustada. Ta sai uue naisega tuttavaks oma sõjaväelastest sõpradega Austrias suusareisil olles, kasutades kohtingurakendust Tinder. Ta valetas Gollerile, et on lahutatud. 

Emile võlad tekkisid tema laia elustiili tulemusena. Mees nautis reisimist, suuri pidusid, häid autosid ja ilusaid rõivaid. 

Praegusel hetkel pole selge, millal Cilliersi karistus teatavaks tehakse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles