Venemaa loodab USA ja Põhja-Korea dialoogi jätkumisele (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emmanuel Macron ja Vladimir Putin pressikonverentsil.
Emmanuel Macron ja Vladimir Putin pressikonverentsil. Foto: Jacques Witt/SIPA / Jacques Witt/SIPA

President Vladimir Putin ütles neljapäeval, et Venemaa kahetseb USA ja Põhja-Korea tippkohtumise ärajäämist, kuid loodab dialoogi jätkumisele.

"Me arvestasime, et tegemist on märkimisväärse edasiminekuga pingete leevendamiseks Korea poolsaarel ja algab regiooni denukleariseerimine. Me loodame, et dialoog jätkub ja tippkohtumine leiab lõpuks siiski aset," ütles Putin ühisel pressikonverentsil Prantsusmaa presidendi Emmanuel Macroniga.

Macron avaldas samuti lootust, et Korea poolsaare tuumarelvavabaks muutmine jätkub, kuigi Trumpi ja Kimi kohtumine ära jäi.

"Loodan, et see on vaid ebameeldiv vahepala laiemas protsessis," sõnas Macron.

Macron külastas neljapäeval Peterburi, et püüda Lääne ja Venemaa suhete madalseisu olukorras president Putiniga ühist keelt leida. Koostööd on vaja Süüria, Iraani ja Ukraina kriisi lahendamiseks. Presidentide kohtumine leidis aset Peterburi majandusfoorumi raames.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles