Nicaragua vägivallas tapeti veel kaks inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldajad maanteele püstitatud barrikaadi juures.
Meeleavaldajad maanteele püstitatud barrikaadi juures. Foto: OSWALDO RIVAS / REUTERS

Nicaraguas pärast läbirääkimiste katkemist taaslahvatanud vägivallas tapeti kaks ja sai vigastada 54 inimest, teatasid neljapäeval Punane Rist ja ohvrite sugulased.

Kokkupõrked julgeolekujõududega puhkesid uuesti kolmapäeva hilisõhtul Leonis, mis jääb pealinnast Managuast loodesse.

Kuulitabamusse suri 31-aastane Manuel Chevez, kes oli koos tudengitega maanteele püsititatud barrikaadil, teatasid ohvri sugulased.

Punase Risti kohaliku ülema Marcio Oconi andmetel sai protestijate heidetud omavalmistatud lõhkekeha plahvatuses surma valitsusmeelsete hulka kuuluv kohalik elanik Luis Diaz.

Veel 54 inimest sai vigastada ligi viis tundi kestnud kähmluses, milles käigus kasutati tulirelvi, kummikuule ja mitmesuguseid löögiriistu.

Nicaraguas seiskusid kõnelused president Daniel Ortega valitsuse ja opositsiooni vahel. President ja opositsioon pidasid katoliku kiriku vahendatud kõnelustel esimese dialoogivooru pealinnas Managuas nädal tagasi ning läbirääkimistel osalesid lisaks presidendile ja valitsuse esindajatele proteste juhtivate üliõpilaste esindajad ning mõnede äriühenduste ja ametiühingute esindajad.

Rahutused on Ortega 11 aastat kestnud võimuperioodi tõsiseimad. Esialgu sotsiaalkindlustussüsteemi kärbetest ajendatud protestid kasvasid üle laiemaks rahulolematuseks president Ortega valitsusega. Meeleavaldused presidendi vastu eskaleerusid aprilli keskpaigas ning politsei reaktsioon on olnud äärmiselt karmikäeline.

Inimõigusorganisatsioonide sõnul on rahutustes hukkunud vähemalt 60 inimest, enamik neist meeleavaldajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles