Lõuna-Korea teatel jätkatakse suhete parandamist Põhja-Koreaga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea delegatsiooni läbirääkimistel juhtinud Ri Son-gwon ja Lõuna-Korea ühinemisminister Cho Myoung-gyon.
Põhja-Korea delegatsiooni läbirääkimistel juhtinud Ri Son-gwon ja Lõuna-Korea ühinemisminister Cho Myoung-gyon. Foto: POOL / REUTERS

Lõuna-Korea ühinemisminister Cho Myoung-gyon teatas reedel, et Soul jätkab suhete parandamist Pyongyangiga hoolitama USA presidendi Donald Trumpi otsusest loobuda tippkohtumisest Põhja-Korea liidri Kim Jong-uniga.

"Meie valitsus täidab oma osa Panmunjomi deklaratsioonist," ütles minister kohaliku uudisteagentuuri Yonhap vahendusel.

"Paistab, et Põhja-Korea on jäänud siiraks kokkuleppe täitmisel, püüetel denukleariseeimise poole ja rahu edendamisel," lisas Cho.

Põhja-Korea teatas veidi enne seda, et riik on endiselt avatud kõnelustele Ühendriikidega, kuigi USA president Donald Trump tühistas tippkohtumise. Pyongyang nimetas Trumpi otsust riikliku uudisteagentuuri KCNA vahendusel "äärmiselt kahetsusväärseks".

USA president Trump teatas päev varem, et jätab ära 12. juunile kavandatud tippkohtumise Põhja- Korea liidri Kimiga.

"Kahjuks, võttes aluseks selle üüratu viha ja avaliku vaenulikkuse teie kõige viimases avalduses, tunnen, et on ebasobiv antud hetkel seda kaua kavandatud kohtumist pidada," ütles Trump Kimile saadetud kirjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles