Kuuba võimud leidsid alla kukkunud lennuki teise musta kasti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uurijad Kuubal alla kukkunud lennuki vraki ümber.
Uurijad Kuubal alla kukkunud lennuki vraki ümber. Foto: Ramon Espinosa / AP / Scanpix

Kuuba uurijad on nüüdseks leidnud eelmisel reedel alla kukkunud ja 111 inimese elu nõudnu lennuki mõlemad mustad kastid, teatas Kuuba riigitelevisioon neljapäeva õhtul.

Leitud on ka lennuki kabiini helisalvestised, samuti on kogutud pealtnägijate videod. Õnnetuse tunnistajate abiga suudeti leida ka teine pardasalvestisi sisaldanud nn must kast.

Pardasalvestiste abil loodavad uurijad saada jälile, miks kukkus 39 aastat vana lennuk 113 inimesega pardala vahetult pärast õhkutõusu Havanna lennuväljalt alla ning süttis põlema.

Lennuk Boeing 737 oli renditud vähetuntud Mehhiko firmalt Damojh'ilt Kuuba riigifirmale Cubanale ning oli õnnetuse ajal teel saareriigi idaosas asuvasse Holguini linna.

Ohvritest 100 olid kuubalased, seitse Mehhiko kodanikud, kaks argentiinlased ning kaks olid pärit Lääne-Saharast.

Õnnetuses jäi ellu vaid kaks Kuuba naist, kuid nad on tõsiste põletushaavade ja traumadega endiselt kriitilises seisundis haiglas, teatas haigla direktor.

Mehhiko tsiviillennunduse amet teatas esmaspäeval, et keelas Damojh'i tegevuse, kuni on kindel, et firma järgib kõiki ohutusnõudeid ning koostöös rahvusvaheliste uurijatega on välja selgitatud Kuubal juhtunud õnnetuse põhjused.

Viimastel päevadel on ilmnenud, et juba enne õnnetust oli ettevõtte vastu esitatud kaebusi viletsa hoolduse ja ebapiisava turvanõuete järgimise tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles