Ekspertiis hindas Savisaare kohtukõlblikuks (7)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar.
Edgar Savisaar. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Eesti Kohtuekspertiisi Instituudi (EKEI) uus terviseekspertiis hindas korruptsioonisüüdistusega kohtu all oleva Edgar Savisaare kohtukõlblikuks.

ERRile teadaolevalt jõudis komisjon järeldusele, et teatud mööndustega võimaldab Savisaare tervislik seisund tal kohtumenetluses osaleda.

Kuna ekspertiis sisaldab delikaatseid terviseandmeid, siis seda tõenäoliselt suuremas osas ei avalikustata, kirjutab portaal.

Samuti ei ole välistatud, et terviseekspertiis tõstatab siiski uued küsimused ekspertiisi seisukohtade tõlgendamises.

Neljapäeval saatis kohus saabunud ekspertiisi edasi Savisaare kaitsjatele ja juhtivale riigiprokurörile Steven-Hristo Evestusele.

Järgmine istung toimub 5. juunil.

Edgar Savisaare kohtuprotsess on korduvalt lükkunud edasi mehe haigestumise pärast, mistõttu määras kohus Savisaarele veebruaris uue tervisliku ekspertiisi. Seekord tehti Savisaarele statsionaarne ekspertiis, kuhu kaasati ka eelnevalt kinniste uste taga hinnangu andnud Peep Põdder ja Margus Viigimaa.

Savisaare korruptsiooniasja uurimine algas Harju maakohtus möödunud suvel 12. juunil, kui kohtualused kinnitasid, et neile esitatud süüdistus on arusaadav, kuid nad ei tunnista end süüdi. Vaid eksminister Villu Reiljan võttis süü omaks ning praeguseks on kohus tema ka kokkuleppemenetluses süüdi mõistnud.

Riigiprokuratuur esitas mullu novembri lõpus süüdistuse kuritegude toimepanemises Tallinna linnapeale Edgar Savisaarele, MTÜ-le Eesti Keskerakond, Tallinna linnavolikogu esimehele Kalev Kallole, lisaks veel linnavalitsuse endisele nõunikule ja viiele ettevõtjale.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles