Plekiline aususe etalon (1)

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Giuseppe Conte.
Giuseppe Conte. Foto: Insidefoto / imago / Scanpix

Populistlik Viie Tähe Liikumine on lubanud Itaalia vabastada korrumpeerunud poliitikute klassist. Võluvits on nende arvates uued poliitikud.

Lähenemine, et inimene tänavalt on alati ausam kui elukutseline poliitik, on aidanud parteis paljudel kiiret karjääri teha. Nii ka tulevasel peaministril, juristil Giuseppe Contel.

Contest kipub saama aga järjekordne näide, kuidas partei lõikab tundmatu nime edutamisega näppu. Juba on ilmnenud, et mees on ilustanud elulookirjeldust õpingutega mainekates ülikoolides, milles pole aga Contest jälgegi maha jäänud.

Lisaks selgus, et ta võitles kohtus välja õiguse kasutada teaduslikult tõestamata ja nüüdseks keelatud ravimeetodit lapsel, kes lõpuks suri.

Nagu samasugustel juhtudel varem, ei hülga Viie Tähe Liikumine nüüdki skandaali sattunud liiget – nii saab Conte võimaluse end tõestada. Või endale ise auk kaevata.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles