Jüri Mõis: ma ei usu, et Tallinna Sadam mind rikkaks teeb (9)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtja Jüri Mõis.
Ettevõtja Jüri Mõis. Foto: Eero Vabamaegi / PM/SCANPIX BALTICS

Ettevõtja ja investor Jüri Mõis ei kavatse esialgu Tallinna Sadama aktsiaid märkida, kuna tõenäoliselt sellega suurt raha ei teeni.

«Üldiselt on nii, et ma polegi viimasel ajal üldse aktsiainvestor olnud. Ma ei tea sellest turust eriti midagi,» vastas Mõis küsimusele, kas ta ostab sadamat või mitte.

Siiski arvas Mõis, et Tallinna Sadamal on oht muutuda samasuguseks aktsiaks nagu Tallinna Vesi. «Seal on hästi suured politiilised mõjud. Näiteks tekib ühel hetkel regulaatoril soov mõnda tasu või maksu tõsta, mis investoreid mõjutab,» pakkus ettevõtja.

«Seega ma ei usu, et Tallinna Sadam mind rikkaks teeb. Sellega võib hästi minna, aga seal ei saa väga hästi minna. Ülisuurt kasumit sealt ei teeni. Samas võib see ka päris selline kindel ja tore ettevõte olla,» lisas Mõis.

«Aga seda ma ei usu, et aktsiad müümata jääks,» lõpetas Mõis.

Tallinna börsile suunduv riigifirma AS Tallinna Sadam avalikustas reedel aktsiate esmase pakkumise prospekti, mille kohaselt saavad Eesti jaeinvestorid ning Eesti ja rahvusvahelised institutsionaalsed investorid ettevõtte aktsiaid märkida ajavahemikul 25. maist kuni 6. juunini hinnavahemikus 1,40-1,80 eurot ühe aktsia eest.

Indikatiivne miinimumjaotis igale Eesti jaeinvestorist märkijale on 1000 aktsiat.

«Positsioneerime end hea dividendivõimekusega ettevõttena nii Eesti jaeinvestorite kui ka institutsionaalsete investorite vaatepunktist, sealhulgas andes võimaluse Eesti inimeste pensionivara haldajatele investeerida siinsesse majandusse,» lausus Tallinna Sadama juhatuse esimees Valdo Kalm. «Tallinna Sadama aktsiate noteerimine elavdab kindlasti ka Tallinna börsi ning kohalikku kapitaliturgu tervikuna, tuues siia ka uusi välisinvestoreid.»

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles