Holland ja Austraalia tahavad MH17 allatulistajad kohtusse tuua (11)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malaysia Airlinesi lend MH17 oma vägivallaga katkestatud reisi lõpp-punktis Hrabove põllul.
Malaysia Airlinesi lend MH17 oma vägivallaga katkestatud reisi lõpp-punktis Hrabove põllul. Foto: MAKSIM ZMEJEV / Reuters / Scanpix

Euroopa Liit ja NATO nõudsid eile, et Venemaa võtaks vastutuse 2014. aastal Malaysia Airlinesi lennuki Ida-Ukraina kohal alla tulistamise eest.

«EL kutsub Venemaa Föderatsiooni tunnistama oma vastutust,» teatas kõrge esindaja Federica Mogherini. Ta viitas päev varem avaldatud rahvusvahelise uurimiskomisjoni vaheraportile, mille kohaselt pole kahtlust, et lend MH17 alla toonud BUK-raketisüsteem kuulus Vene relvajõududele.

Samamoodi kutsus Venemaad tegude eest vastutama ka NATO peasekretär Jens Stoltenberg. «Eilne (üleeilne – toim) ühisuurimismeeskonna MH17 allatulistamise vaheraport järeldas, et rakett, millega lennuk alla tulistati, pärines Kurskis paiknevast Venemaa Föderatsiooni 53. õhutõrjebrigaadist,» märkis ta oma avalduses.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles