Eesti suurim alternatiivse tantsu stuudio tähistab 10. aastat vägeva šõuga

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti üks vanemaid ja suuremaid alternatiivse tantsu stuudioid Müstika Tantsustuudio tähistab sel aastal oma 10. aastapäeva vägeva juubelišõuga.

Juba selle pühapäeva, 27. mai õhtul löövad Tallinna Cathouse Concerthalli seinad värisema, sest seal astuvad üles ligi 50 artisti nii erinevat stiili kõhutantsu kui ka burleski numbritega.

Müstika tantsustuudio asutaja ja juht Berit Vill alias Aicha on idamaiste tantsudega tegelnud nüüd juba üle 17 aasta, sellest ajast treenerina 14 aastat. Ta on õppinud ja täiendanud end paljude välisõpetajate juures ning saanud koolitust näiteks Egiptuse, Argentina ja Maroko tantsupedagoogidelt ning nüüd on tantsukohtunikuks ja koolitab ise tantsijaid rahvusvahelistel tantsufestivalidel üle Euroopa. Loogilise jätkuna lõi ta 10 aastat tagasi oma tantsustuudio, mis tänaseks tänu oma trennidele, programmidele, ürituste korraldamisele ning välisartistide võõrustamisele on kasvanud üle Eesti tuntuimaks alternatiivseid tantse viljelevaks stuudioks.

«Meie juubelipidu kannab nime «Maagiline Teater - 10 Aastat Hiljem» ning selle raames astuvad lavale Eesti parimad burleskitarid ning rahvusvaheliselt tunnustatud professionaalsed kõhutantsuartistid. Lisaks näitame ülimalt vaatemängulist tulešõud ning vägeva trummišõuga esineb eksootiline väliskülaline Kreekast, darboukamängija Chronis Taxidis,» tutvustas Berit Aicha Vill.

Algselt kandis tantsustuudio nime Tallinna Müstika Maagiline Teater, kuid ajapikku sai sellest Müstika Tantsustuudio, mis kirjeldab stuudio põhitegevust täpsemalt.

Pühapäeva õhtul astub lavale Eesti idamaiste tantsude eri stiilide esindajad nagu näiteks Yahna (tribal fusion kõhutants), Kaisa Kuhi ja Müstika Tribe (American Tribal Style kõhutants ehk ATS), loomulikult Berit Aicha Vill ise ning Eesti burleski eliit – Miss Chrissy Kiss ja Affinity Starr. Esinevad ka tantsustuudio õpilased, professionaalsed tantsurühmad ning Müstika Tuleshow artistid. Õhtut juhib Foxy Suzy.

Miks just kõhutants?

Beriti sõnul on tänapäeva kõhutantsul nii palju edasiarendusi ja fusioone, et igaüks leiab endale sealt midagi, kuna stiile ja võimalusi sellega tegelemiseks on nii palju. Ka on kõhutantsutrennid hea võimalus uute tutvuste leidmiseks, kuna see hobi on niivõrd mitmekülgne ja arendav ning seda nii füüsiliselt kui ka vaimselt.

Müstika Tantsustuudios treenib hetkel kokku üheksa erinevat kõhutantsurühma. Lisaks neile veel tulešõuartistid, burleskitarid, heviaeroobika jne. Uusimatest stiilidest on eksootiline twerk.

Sügisel korraldab Müstika Tantsustuudio aga Iraagi Tantsu Festivali, mis on esimene taoline maailmas ning kuhu tulevad kokku tantsijad üle kogu maailma! Müstika Tantsustuudio trennidesse on oodatud kõik huvilised – vanusest ja kehakaalust sõltumata. Juunikuust ja septembrist taasavatakse ka uued grupid algajatele, kuhu tulijatel mingit eelnevat tantsukogemust tarvis ei ole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles