Jüri Luik kohtus Poola kaitseministriga (3)

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaitseminister Jüri Luik kohtus täna õhtul Eestisse kahepäevasele visiidile saabunud Poola kaitseministri Mariusz Błaszczakiga, et arutada kahepoolse kaitsekoostöö, eelseisva NATO tippkohtumise ja Euroopa Liidu kaitsealaste initsiatiividega seotud küsimusi.

«Poola on Läänemere piirkonnas üks olulisemaid liitlasi, kes on oma tahet liitlassuhtesse panustada ka korduvalt tõestanud,» ütles kaitseminister Luik.

Poola õhutõrjepatarei ja ründelennukid SU-22 osalesid mai alguses Eestis läbi viidud suurõppusel Siil. Minister Luige sõnul aitab Poola üksuste osalemine meie kevadistel õppustel oluliselt parandada riikide kaitsevägede koostegutsemisvõimet.

Samuti võtsid Poola mereväe tuukriüksus ja miinijahtija Flaming osa sel nädalal Eesti vetes lõppenud miinitõrjeoperatsioonist Open Spirit. Kohtumisel kinnitas Poola kaitseminister valmidust jätkata osalemist NATO Balti õhuturbemissioonil. Lisaks panustab Poola liitlaste suurendatud kohalolekusse NATO kirde- ja kagutiival kokku üle 400 kaitseväelasega.

Homme külastab kaitseminister Błaszczak Poola ja Eesti 100. aastapäeva raames Tallinnas viibivat õppelaeva Dar Młodzieży ning asetab lilled allveelaeva Orzeł mälestustahvlile Miinisadamas.

Täna õhtul asetasid kaitseministrid pärja Vabadussõja võidusamba jalamile.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles