Tipphetked: Eesti võrkpallikoondis võttis võimuga Rootsi vastu võidu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti võrkpalli rahvusmeeskond pidas kolmanda alagrupimängu Euroopa Kuldliigas, kui alistas kodusaalis ligi 2000-pealise publiku silme all Rootsi koondise ja juhib A-alagruppi täiseduga. Peatreener Gheorghe Cretu katsetas palju koosseisuga, ent juhtis Eesti siiski üsna kindla 3:1 (25:22, 18:25, 25:23, 25:17) võiduni.

Põhilibero Rait Rikbergi asemel kolmandas geimis sekkunud Silver Maar tegi oma koondise debüüdi küll juba Slovakkias, ent eile sai kodupubliku ees kirja märgatavalt rohkem minuteid.

«Õige debüüt oli siin! Koondise eest kodupubliku silme all mängida on suurepärane tunne,» sõnas Maar, kes sai peatreener Gheorghe Cretult juba enne matši info, et ta saadetakse eile väljakule.

«Gianni tahtis mänguaega jagada ja olin valmis sekkuma. Suurt ärevust ma ei tundud, sain Pärnu klubis eelmisel hooajal ka eurosarja kogemuse. Kõige rohkem vajab harjumist mängu kiirus – servi kiirus, tõstete kiirus,» lisas Maar.

Noorukest liberot kiitsid nii Rikberg kui peatreener Cretu. «Muidugi on asju, mis vajavad harjumist, aga tulla ja mängida koondises nii kindlalt – Silver on väga tubli,» kommenteeris Rikberg. «Ta tegi hea esituse, ja mulle meeldib väga tema suhtumine ja olek. Viimaste nädalatega on ta koondise rütmi paremini sisse suutnud elada,» lisas Cretu.

Mängu kohta sõnas juhendaja, et osa vahetusi oli planeeritud ja osa tegi ta olude sunnil. «Mul oli plaan anda mänguaega erinevatele meestele, aga osalt tegin ka sunnitud vahetusi. Aga (Andri Aganits) alustas hästi, ent siis pidin ta Timo (Timo Tammemaa) vastu välja vahetama. Vennoga jäime me mingil hetkel realiseerimisega hätta,» sõnas juhendaja Venno kohta, kes alustas nurgaründaja kohal, ent tema asemele vahetati mängu Kristo Kollo. Veidi hiljem sekkus Venno juba oma tavapärasel kohal ehk diagonaalründajana Renee Teppani asemele. «Esimeses ja teises geimis oleksime pidanud targemalt mängima,» lisas peatreener.

Hea esituse tegi ka temporündaja Henri Treial, kes panustas võitu 13 punkti. «Nad surusid alguses kõvasti serviga ja surusid meid võrgust kaugele. Alles kahes viimases geimis saime end käima. Vahetused on normaalsed, meil on mitu võrdsel tasemel tempomängijat ja Gianni tahab kõigile võimalusi anda,» kommenteeris Treial, lisades, et väga edukas klubihooaeg (tuli Tšehhi meistriks) andis ka koondiseks enesekindlust juurde. «Varem vahel väristasin näiteks servil, nüüd olen palju enesekindlam ja naudin mängu!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles