Mailis Reps sõitis Jeruusalemma konverentsile

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mailis Reps.
Mailis Reps. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Haridus- ja teadusminister Mailis Reps on tänasest teisipäevani visiidil Iisraelis, kus osaleb teadus- ja innovatsioonialasel konverentsil ning kohtub Iisraeli teadus- ja tehnoloogiaminister Ofir Akunisega.

«Konverents kutsub üles kastist või raamidest välja mõtlema – just see on midagi, mida peame igapäevaselt tegema Eesti haridus- ja teadussüsteemi kujundamisel ning inspireerima meie lapsi uute lahenduste leidmisel,» sõnas minister Mailis Reps.

«Ma loodan nende päevade jooksul Iisraelis jagada Eesti kogemusi haridusuuenduste elluviimisel ning saada ideid, mida õnnestuks meie noorte tuleviku paremaks kujundamiseks Eestis rakendada,» lisas minister.

Konverentsil keskendutakse lisaks uute lahenduste leidmisele ka innovatsioonile ja esinejate seas on nii populaarsete start-upide kui ka tuntud sotsiaalmeediabrändide esindajad. Näiteks arutatakse haridussüsteemi rolli ja mõju loova mõtlemise kujundamisele ning tuleviku kõrghariduse üle.

Täna külastab minister Reps koos Eesti saatkonna asejuhi Mikk Rebasega Heebrea Ülikooli, kus arutatakse ülikooli presidendi professor Asher Coheniga Eesti ülikoolide ja Heebrea Ülikooli vahelise koostöö edendamist ja parimate praktikate jagamist.

Teisipäeval kohtub minister Reps Iisraeli teadus- ja tehnoloogiaminister Ofir Akunisega, kellega arutatakse koostöövõimalusi. Lisaks kohtub minister ka Poola asepeaministri ning teadus- ja kõrgharidusministri Jarosław Gowiniga, Argentiina teadus-, tehnoloogia- ja innovatsiooniministri Dr Jose Lino Barañaoga ning India teadus-, tehnoloogia- ja maateaduste ministri Harsh Vardhaniga. Kohtumisetel arutatakse peaasjalikult sügisel Tallinnas toimuva ülemaailmse OECD haridusinnovatsiooni (GEIS) tippkohtumist.

Reps külastab ka Lääne-Jeruusalemmas asuvat kooli, kus tutvub Iisraeli haridussüsteemiga, kooli õppetöö korraldusega ning koos kooli juhtidega arutatakse, mida vastastikku õppida.

Tegemist on esimese haridus- ja teadusministri visiidiga Iisraeli. Kahepoolseid suhteid hariduse ja teaduse vallas on arendatud juba aastast 1993.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles