Meepallid tõid Tartu noortele linnavalitsuse tunnustuse

Kelly Olesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Salumäele (vasakul) ja Kelly Kangurile andis auhinna üle Tartu linna ettevõtluse arengu peaspetsialist Siim Espenberg.
Mart Salumäele (vasakul) ja Kelly Kangurile andis auhinna üle Tartu linna ettevõtluse arengu peaspetsialist Siim Espenberg. Foto: Tauno Pääslane (ERR)

Möödunud nädala lõpul selgusid Eesti ettevõtluse arendamise sihtasutuse ja Eesti Televisiooni uuenduslike äriideede konkursi Ajujaht parimad. Oma lemmiku valis ka Tartu linnavalitsuse ettevõtlusosakond, kes toetas noori ettevõtjaid 4000 euroga. Linnavalitsuse soosikuks osutus viie parima hulka jõudnud Decomer Technology, mille meeskonnas on Tartu ülikoolis materjaliteadust õppinud Mart Salumäe ja Tartu ülikoolis majandusteaduse kraadi omandav Kelly Kangur.

Decomer Technology äriidee on arendada uudset vees lahustuvat söödavat kilet. Noored on välja töötanud väiksed pallikesed, mille sees on mesi ja mida ümbritseb kile. Neid saab panna näiteks kuuma tee sisse, kus nad täielikult lahustuvad. Kilematerjal on taimne ega kujuta inimese organismile mingit ohtu.

Decomer Technology asutaja ja tootearendaja Mart Salumäe ütles, et näiteks kalaõlikapslitega meepalle võrrelda ei saa, sest õlikapsleid katab želatiin, mis igal temperatuuril täielikult ei sula.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles