Karel Tilga: tunne on ülim - seisan hetkel 50 eestlase keskel ja jagan autogramme

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karel Tilga pärast õnnestunud võistlust.
Karel Tilga pärast õnnestunud võistlust. Foto: Eesti Kergejõustikuliit

Karel Tilgast sai täna Götzises läbi aegade kuueteistkümnes Eesti kümnevõistleja, kes kogunud 8000 punkti. 20-aastasele teenis elu esimesel tõsisemal võistlusel meeste klassis 8101 punktiga 11. koha.

«Tunne ja atmosfäär on ülim! Seisan hetkel 50 eestlase keskel ja jagan autogramme,» sõnas Valgamaalt Pukast pärit Tilga.

«Ühtegi ulmelist tulemust ma tegelikult ei teinud ja eks mõni ala jäi kripeldama küll, aga üldskooriga tuleb muidugi rahule jääda. Esimene tõsine kümnevõistlus meeste keskel ja 8101 punkti... Kõige rohkem jään rahule teivashüppe ja odaviskega. Teibas sain rekordi 4.70 alistamisega emotsiooni sisse ja see kandus üle odaviskesse, kus sündis samuti tippmark (69.25 tõi Tilgale ka alavõidu - toim.).»

Kahemeetrisest Tilgast sai tänavu juba viies Eesti kergejõustiklane, kes Berliini EM-normist 7850 punkti jagu saanud. Jooksvas arvestuses kerkis ta Maicel Uibo järel teisele kohale, kuid kodused konkurendid eesotsas Janek Õiglase. Karl-Robert Saluri ja Johannes Ermiga võivad veel Tilgalt koha napsata. EM-ile pääsevad teatavasti enne 15. juulit kolm paremat tulemust teinud meest.

«Idee poolest võiks ju piisata, aga enne ei saa milleski kindel olla, kui lõplik seis on teada,» ütleb Jaan Tiitsaare hoolealune, kes jõudis kümnevõistluse juurde alles paar aastat tagasi.

«See, kas enne EM-i veel kümnevõistlust teen, sõltubki suuresti teiste tulemustest. Turvaliselt ma end tunda ei saa. Tean, et 8100 pole mu tänavuse hooaja lagi.»

Jaht kolmele EM-pääsmele:

1. Maicel Uibo 8530, 2. Karel Tilga 8101, 3. Johannes Erm 8020, 4. Karl Robert Saluri 7934, 5. Taavi Tšernjvaski 7873.

*Normi saab täita kuni 15. juulini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles