Froome tegi Girol ajalugu

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chris Froome.
Chris Froome. Foto: LUK BENIES / AFP

Täna lõppes 21. etapiga Itaalia velotuur, mille võitis Sky meeskonna rattur Chris Froome. Froome’st sai tänu sellele esimene britt, kes Giro 101-aastase ajaloo jooksul Itaalia velotuuri võita suutnud on.

Tänase 115. kilomeetrise etapi võitis iirlane Sam Bennett ajaga 2:50.49, edestades lõpusirgel Elia Vivianit. Chris Froome’il oli vaja viimane etapp lihtsalt läbi sõita, et kindlustada tuuri üldvõit. Froome sai ilma probleemideta sellega hakkama lõpetades tänase etapi peagrupis.

Eilsel etapil otsustati tuuri võitja saatus, kui Froome ja Tom Dumolini vahe oli stardis 40 sekundit. Etapi lõpuosas üritas tuuri tiitlikaitsja Dumolin mitmel korral rünnata, aga britt suutis rünnakuid edukalt tõrjuda ja nii oligi tuuri saatus otsustatud.

Sellega sai Froome’st esimene Briti jalgrattur, kes on Itaalia velotuuri võitnud. Lisaks sellele on britt nüüdsest hoidmas enda käes korraga kolme suurtuuri tiitlit. Eelmisest aastast on tema käes Hispaania ja Prantsusmaa velotuuride tiitlid, nüüd tuli juurde ka Itaalia oma. Selle saavutusega tõusis Froome kõrvuti selliste legendidega nagu on Eddy Merckx ja Bernard Hinault, rohkem sellise saavutustega rattureid ei olegi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles