Tipphetked: Eesti tegi Cretule juubelimängus võimsa kingituse ja alistas kindlalt Rootsi! (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti mäng Rootsi koondisega oli rahvusmeeskonna peatreeneri Gheorghe Crețu 100. mäng Eesti koondise eesotsas. Meeskond tegi peatreenerile ilusa kingituse, võites mängu kindlalt 3:0 (25:17, 25:17, 25:20)

Mängu parim oli meie nurgaründaja Robert Täht, kes maha täpselt pooled ette tõstetud pallidest ja kogus kokku 12 punkti. Suurepärase mängu tegid ka Kristo Kollo ja Timo Tammemaa, kes lisasid 9 punkti. Tammemaa pani vastaste rünnakule 4 blokki, Kert Toobal lisas 3.

«See oli täpselt selline mäng nagu ma meie meeskonnalt ootasin. Kui me tuleme mängu sisse fokuseeritult ja mängime kindlalt alates kõige esimestest punktidest, siis tuleb ka tulemus. Täna ei suutnud vastane meid mitte millegiga üllatada, meie pidasime oma mänguplaanist väga hästi kinni,» ütles Eesti koondise peatreener Gheorghe Cretu mängutulemust kommenteerides ja lisas:

«Kõige tähtsam on, et me suhtuks vastasesse lugupidavalt. Pole vahet kas teisel pool võrku on Belgia või mõni eeldatavalt nõrgem vastane. Mängusuhtumine on väga tähtis ja otsustab tihti tulemuse.»

Mängu MVP, 12 punkti toonud, Robert Täht: «Täna motiveerisime end teadmisega, et me peamegi olema Rootsist sel aastal üle ja see ei lasknud ka eduseisus mugavustsooni langeda.»

Eesti meeste koondise järgmine mäng Euroopa Kuldliigas on pühapäeval, 3. juunil võõrsil Belgiaga.

ENNE MÄNGU: 

Meeste koondis hoiab Kuldliiga A-alagrupis 9 punktiga liidrikohta, viimati saadi Rootsist kodusaalis jagu 3:1. Võrreldes viimase kohtumisega ei ole koosseisus libero Silver Maar, kes teeb kodumaal koolieksamit. Uue mehena sõitis Rootsi Albert Hurt.

Peatreener Gheorghe Crețu sõnul ootab ta tugevat võitlust. «Oleme valmis järjekordseks raskeks mängus, usun, et Rootsi tuleb sellele kohtumisele väga motiveeritult ja meie peame olema paremini keskendunud, kui viimases matšis,» sõnas juhendaja ja lisas, et talle pigem meeldib sama vastasega järjest mängida.

Kapten Kert Toobal kommenteeris eelseisvat kohtumist järgmiselt: «Rootsi tegutses meie vastu Rakveres hästi, me üritame siis nende kodus ka hästi mängida. Rootsi kasutas päris palju erinevaid mehi ja nüüd on Alaril (statistik Alar Rikbergil) kindlasti palju tööd vaja teha ning koosolekul on rohkem mehi vaja läbi analüüsida.»

Eesti koondise koosseis mänguks Rootsiga: Kert Toobal, Markkus Keel, Renee Teppan, Oliver Venno, Henri Treial, Mart Naaber, Andri Aganits, Timo Tammemaa, Karli Allik, Robert Täht, Kristo Kollo, Rauno Tamme, Rait Rikberg, Albert Hurt.

Eesti jätkab A-alagrupis täiseduga liidrikohal, punkte on koos 9. Teine on 5 punktiga Belgia ja kolmas Slovakkia 4 punktiga. Rootsil on punktiarve avamata.

Vaata alagrupimängude ajakava ja tabeliseisu!

Alagrupis mängitakse kõigiga läbi kodus-võõrsil süsteemis, seejärel toimub Final Four turniir, kust pääseb kaks paremat meeskonda üleminekumängudele, et võidelda ühe koha eest uue nimega Maailmaliigasse: FIVB Volleyball Nations League´i. 

Ojamets ootab naiskonnalt distsiplineeritumat tegutsemist

Rahvusnaiskond mängis viimases kohtumises Rootsi vastu kahes esimeses geimis suurepärast võrkpalli, ent kaotas lõpuks maratonmatši 2:3. Peatreener Andrei Ojamets loodab, et kordusmängus suudetakse kokkulepitud asjadest paremini kinni hoida.

«Eelkõige on meil parandamisruumi distsipliinist kinni hoidmisel. Nii kaua, kui meil asjad hästi välja tulid, oli kõik korras, aga kui vastane meid surve alla pani, kadus meil kohe oma servi ohtlikkus. Ka ei suutnud me kuidagi kohaneda vahetusest sekkunud Rootsi teise sidemängija käekirjaga,» analüüsis peatreener eelmist mängu. «Peame suutma rahulikuks jääda ja mitte niivõrd jõu, vaid mõttega tegutsema.»

Naiskonna koosseis mänguks Rootsiga: Hanna Pajula, Nette Peit, Eliisa Peit, Eliise Hollas, Marje Rosenblatt, Kaisa Bahmatsev, Kristi Nõlvak, Julija Mõnnakmäe, Anu Ennok, Kristiine Miilen, Liis Kullerkann, Kertu Laak, Kristel Moor.

Rootsi juhib A-alagruppi täisedu kolme võidu ja 8 punktiga, Eestil on teisena 6 punkti. Kolmas on 1 punktiga Šveits ja Kosovol on punktiarve avamata.

Kogu mäng järelvaadatavana:

Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles