Sel aastal tuleb CEBIT täiesti teistmoodi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Droonid ja mehitamata sõidukid on üks CEBIT-i põhiteemadest. Loomulikult pidi siis tutvustusüritusele saabuma kullerdroon, mis tõi pirukaid.
Droonid ja mehitamata sõidukid on üks CEBIT-i põhiteemadest. Loomulikult pidi siis tutvustusüritusele saabuma kullerdroon, mis tõi pirukaid. Foto: Kaido Einama

Pintsaklipslasi enam nii palju Hannoveri kuulsale tehnoloogiaüritusele ei oodata, hipstereid küll. Eriti aga millenniumipõlvkonda. Uus CEBIT tuleb messi asemel festivalina ja varakevade asemel keset sooja suve.

Mai keskel kutsuti ajakirjanikud Hannoveri uue raekoja suursugusesse hoonesse – see on üks väheseid maju linnas, mis Teise maailmasõja suurpommitamise käigus terveks jäi. Tegemist on ka sealse ühe tähtsama hoonega, ja et see CEBITi tutvustamiseks usaldati, näitab, et mess on saanud alates 1970. aastast Hannoveri linna identiteedi osaks. Jah, juba toona räägiti arvutitest ja koguneti messidele viimastest saavutustest ülevaadet saama.

Tõsi on ka see, et pärast 90ndate hiilgeaegu, kui CEBITile startis isegi Eestist tšarterlende ja e-riigil oli aastaid Hannoveri suurmessil oma boks, hääbus viimasel aastakümnel huvi selle suurürituse vastu, sest tegemist oli üsna kitsalt ärikasutajatele orienteeritud üritusega. Kuid nüüd otsustatakse teha kannapööre.

Muutub peaaegu et kõik, lubavad korraldajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles