Ratas Kanadas: Putini parteiga lepingut lõpetada ei kavatseta (6)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas ja Justin Trudeau.
Jüri Ratas ja Justin Trudeau. Foto: Sean Kilpatrick / The Canadian Press/PA Images

Peaminister Jüri Ratas ütles väljaandele The Globe and Mail antud intervjuus, et vaatamata Eesti valitsuse suurele vastuseisule Keskerakonna ning Ühtse Venemaa vahel sõlmitud koostööleppele, ei kavatseta seda lõpetada.

Ratas ütles 14-aasta vanust koostööprotokolli kommenteerides, et leping kui selline pole kahe partei vahel aktiivne. «Kui ma ütlesin, et see pole aktiivne, siis seda enam ei eksisteeri,» lisas Ratas.

Vaatamata Ratase selgitusele, et protokolli pole kunagi praktikas kasutatud ning tõenäoliselt ka kunagi kasutama ei hakata, kinnitas peaministri kommunikatsiooninõunik Johannes Merilai The Globe and Mailile, et ametlikult pole lepingut siiski tühistatud. Kui Merilailt küsiti, miks see nii on, ei soovinud ta sellele vastata ning ütles, et tegemist on pelgalt «parteipoliitikaga».

Kui Jüri Ratase ning Kanada peaministri Justin Trudeau ühisel pressikonverentsil samuti koostöölepe jutuks tuli, ütles Trudeau, et toetab igakülgselt Eesti liidrite põhjendusi Keskerakonna ning Ühtse Venemaa vahel sõlmitud lepingu kohta. «Jagame Eesti hoiakuid ja muresid seoses Venemaaga,» lisas Trudeau.

Peaminister Jüri Ratas suundus esmaspäeva õhtul Kanadast edasi visiidile Islandile, kus tähistab kohalike eestlastega ja Eesti sõpradega meie riigi 100. sünnipäeva ning kohtub teiste seas ametikaaslase Katrín Jakobsdóttiri ja president Guðni Thorlacius Jóhannessoniga.

Peaminister on tagasi Eestis kolmapäeva, 30. mai õhtul.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles