Aeg on raha ehk vanasõnad, mis aitavad ühisrahastusse investeerijat

Jekaterina Rozenštrauch
, Ühisraha OÜ tegevjuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühisraha OÜ tegevjuht
Ühisraha OÜ tegevjuht Foto: Jekaterina Rozenštrauch

Säästmisest on saanud popp sõna, millega suhestuvad üha rohkemad inimesed. Padja alla raha kogumine pole enam ammu jätkusuutlik plaan- otsima peab nutikaid võimalusi, kuidas panna oma raha kasvama ja enda heaks tööle. Inimeselt- inimesele investeerimine ühisrahastusplatvormidel loob selleks head tingimused.

Kuigi investeerimiseks ei lähe vaja eelteadmisi, on enne esimese sammu astumist mõistlik end kurssi viia erinevate ettevõtete pakutavaga. On firmasid, kelle platvormil saavad investorid tegutseda ilma teenustasuta (näiteks Kreditex Ühisraha), kui ka neid, kus peab siiski teatud teenuste eest käima välja sümboolse summa.

Mida tasub veel kõrva taha panna, kui on plaan ühisrahastusplatvormil investeerimisega algust teha? Kreditex Ühisraha annab Eesti vanasõnade abil nõu algajale investorile.

Magavale kassile hiir suhu ei jookse

Kui on olemas summa, mis pärast igakuiseid kulutusi kontole alles jääb, on mõistlik tegutseda. Raha kodus padja all hoides, mingit kasvu oodata ei ole. Juhtohjad tuleb enda kätte haarata ning astuda esimene samm, et panna oma raha kasvama.

Võlg on võõra oma

Mitte kunagi ei tohi investeerida võõra või laenatud rahaga. Ei tasu karta, et investeerimisega alustamiseks peab pangakontol vastu vaatama kolme- või neljakohaline summa. Kreditex Ühisraha portaalis saab investeerimisega alustada 10€st alates.

Anna aega atra seada, küll siis kündi küllalt saab

Investorina tasub endale seada pikaajalised eesmärgid. Ka investeeringutest tuleks eelistada pikema perioodi omi, sest neil on suurem tootlikkus. Edulugu ei saabu üleöö, mõistlik on alati mõelda portfelli kasvatamisele ehk re-investeerimisele. Ehk et ära võta teenitud intresse koheselt välja vaid paiguta nad uutesse investeeringutesse. Edukas ja stabiilses portfellis on 200-300 erinevat investeeringut.

Jänesed šampust ei joo

Kreditex Ühisraha portaalis saab investor valida riskantsemate (suurem tootlikkus) ja vähem riskantsemate (väiksem tootlikkus) investeeringute vahel. Kuna hapuks läinud investeeringute jäägi hüvitab reservfond investorile 80% ulatuses, ei tasu riskantsemaid investeeringuid karta. Ega ilmaasjata öelda, et jänesed šampust ei joo.

 Investori eelised

  • Investeerimine kuni 2000€ kuus on võimalik kodust lahkumata.
  • Teenida investeerimiselt kuni 15% aastas.
  • Tagasiostugarantii 80%.
  • Teenida tulu igakuiselt.
  • Pole vaja eriharidust ega eelnevat finantskogemust.
  • Probleemide tekkimisel võtab Kreditex Ühisraha aga enda peale nende lahendamise.
  • Investeerimist saab alustada alates 10€
  • Eraisikud ei pea tulumaksu ise deklareerima – portaal teeb seda investori eest.
  • Investor võib kasutada automaatpakkuja teenust.

Kreditex Ühisraha meeskond on alati vajadusel abiks. Võta meiega ühendust, kui soovid saada lisainfot Kreditex Ühisraha portaali kaudu investeerimise kohta.

Klienditugi

Tähelepanu! Tegemist on finantsteenusega. Enne lepingu sõlmimist tutvuge finantsteenuse tingimustega ning vajadusel konsulteerige meie spetsialistidega.

Copy
Tagasi üles