Kataloonia president moodustas uue valitsuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Quim Torra hoiab kollast lehvi vangistatud poliitikute toetuseks.
Quim Torra hoiab kollast lehvi vangistatud poliitikute toetuseks. Foto: Manu Fernandez / AP

Kataloonia president Quim Torra allkirjastas teisipäeval määruse, millega nimetas ametisse valitsuse, kus pole enam ministreid, kes on kas vangis või eksiilis, teatas tema ametkond.

Kõnealused ministrid kiitsid Torra otsuse heaks, et regioon pääseks võimalikult kiiresti poliitilisest ummikseisust.

"Me oleme alati tahtnud olla osa lahendusest ja mitte probleemist. Soovime võimalikult kiiresti Kataloonia valitsuse moodustamist," teatasid ministrid Torra ametkonna vahendusel.

Torra lükkas eelmisel kolmapäeval valitsuse ametissevannutamise edasi, sest Madrid ei olnud nõus nelja ministriga, kes on kas vangis või eksiilis. Torra mõistis siis Hispaania valitsuse tõkestused avalduses hukka ja teatas, et on palunud oma meeskonnal uurida, milliseid meetmeid on ummikseisu lahendamiseks võimalik rakendada.

Hispaania keskvalitsus võttis Kataloonia oktoobris pärast nurjunud iseseisvusdeklaratsiooni otsejuhtimise alla.

Madrid lõpetab Kataloonia otsevalitsemise alles siis, kui seal on ametis uus regionaalvalitsus.

Torra nimetas algselt ametisse valitsuse, milles olid kaks eelmise presidendi Carles Puigdemonti valitsuse vangistatud eksministrit ja kaks endist ministrit, kes pagesid koos Puigdemontiga välismaale.

Hispaania peaminister Mariano Rajoy nimetas Torra katset neid nelja ministrit valtsusse võtta järjekordseks provokatsiooniks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles