Grill-liha ja -ribi on peategelased igal aiapeol!

Nõo Lihatööstus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Nõo Lihatööstus

Kui filme vaadata, siis jäävad alati meelde peategelased, sest need on kõige võimsamad karakterid igas linateoses. Ka grillimaailmas on ühtedeks kõige kaalukamateks tegelasteks just grill-lihad. Nende küpsetamine nõuab kõige rohkem meisterlikkust ning nende valmistamise aeg on näiteks vorstidega võrreldes mõnevõrra pikem. Lihade hulka kuuluvad kindlasti ka grillribid, mis on saavutanud Eestis väga suure populaarsuse.

Kõikidest uutest suvistest maitsetest toomegi teieni põnevamad valikud, mis võiksid olla just teie grillipeo peategelasteks.

Grillribid

Grill-lihadest rääkides tuleb kindlasti eraldi välja tuua grillribid, sest nende väljanägemine ja valmistamisviis on natuke teistsugune kui lihade puhul. Ribide vahelist liha peetakse kõige maitsvamaks. Näiteks Ameerikas on barbeque ahjus ribide valmistamine väga levinud. Sellisel viisil liha küpsetamine võib võtta päris palju aega, sest kuumus on madalam kui sütel lahtiselt grillides. Grillmeistri vaeva vähendamiseks on meil tootevalikus kaks maitsvat eelküpsetatud ribi.

Üks nendest on Nõo Lihavürsti BBQ ribi rohke lihaga ja teine Nõo Lihavürsti Põssa ribid. Eelküpsetatud ribi tähendab seda, et nende valmistamiseaeg on võrreldes tooreste ribidega lühem. BBQ ribid on kergelt magusas ja suitsumaitselises ameerikapärases barbeque kastmes ning sisaldavad rohkelt liha. Põssa ribid on jällegi palju hõrguma ja pehmema maitsega, sest kasutatud on väiksemaid ribitükke. Küpsenud ribide liha lausa koorub kontide küljest lahti. Nõnda on väga mugav neid süüa ning kogu liha saab kerge vaevaga kätte.

Grill-lihad

Olenevalt sellest, kas eelistatakse sea- või kanaliha, peaks iga grillisõber leidma sellel aastal kindlasti palju huvitavat, mida grillile panna.

Maitsed on erilised ja põnevad ning tuleb tõdeda, et sel hooajal lisavad maitset erinevad tsitrusega marinaadid, sest tsitruselised on sellised viljad, mis lisavad marinaadile värskust ja särtsu ning samas muudavad ka liha pehmemaks.

Alatu laim kanasteigid ja Drumsticksid on mõlemad valmistatud kanalihast. Kanasteigid on valmistatud värskes ning kergelt hapukas marinaadis ning koosnevad kintsuliha tükkidest. Drumsticks'id on jällegi kana poolkoivad, mis on hiinapärases vürtsikas kastmes kergelt magusas marinaadis.

Kõige suuremad ja võimsamad meie lihade kategoorias on Tsitruse seasteigid XXL. Nagu nimigi ütleb, on tegu eriti suurte ja lihakate tükkidega, mis on valmistatud passioni-laimimahla marinaadis. Kellel suurem pidu tulemas või soovib tõeliselt liharikast kogemust, siis see grill-liha on just teile.

Tummised seasteigid ja Lux sisefilee on hea valik neile, kes eelistavad natuke peenemaid maitseid. Tummiste seasteikide marinaadi on lisatud natuke ka karamelli, et tekiks eriti hõrk ja unustamatu maitseelamus. Mõnusat tummist maitset annab ka veiseliha puljong. Lux sisefilee on aga maitsev tailiha, mida loetakse kõige väärtuslikumaks lihalõiguks.

Tähtis on valida hea liha, kuum grill ja tore seltskond, sest lemmikliha leiab meie laiast tootevalikust igaüks. Lahedat grillimist teile!

Copy
Tagasi üles