Fitlap soovitab: Mango-jalapeno kanašašlõkk värske salatiga

Nõo Lihatööstus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Nõo Lihatööstus

Grillimine on iga eestlase lahutamatu osa suvest. Piisab sellest, kui ilusa ilmaga ringi jalutada ning koheselt ongi tunda koduaedadest hõljuvat grill-liha lõhna. Suvevorm ja grillimine ei sobi paljude inimeste arvetes hästi kokku, kuid tegelikult saab väga hästi grillida ka nii, et figuur ei kannataks. AS Nõo Lihatööstus on koos Fitlap.ee-ga leidnud suvise grilltoote, mis sobib just nendele inimestele, kes otsivad liha, mis sisaldab vähem rasvu, on kergem seedida ning on troopiliselt särtsaka maitsega.

Fitlap.ee on personaalne veebipõhine treening- ja toitumisnõustamise programm, kus inimesed saavad vastavalt oma kehakaalule, pikkusele, soole ja eesmärkidele koostada oma toitumiskava.  Fitlapi poolt valitud tooted tunned ära pakendil oleva kleepsu järgi. Üks toode, mis uhkelt seda kleepsu kannab, on Nõo Lihavürsti Mango-jalapeno kanašašlõkk. See šašlõkk vastab perfektselt nende toitumiskava parameetritele, sest sisaldab rohkelt valku ja vähem suhkruid. Fitlapi personaaltreener ja toitumisnõustaja Heikki Mägi soovitab alati šašlõkki valides jälgida, et valgu kogus lihas ületaks rasvakoguse.

Mango-jalapeno kanašašlõkk sisaldab kana kintsuliha ning päris mangopüreed, kuhu on lisatud ka vürtsikat jalapenot. Šašlõkk on juba eelnevalt käsitsi lõigatud parajateks tükkideks, et neid oleks grillrestil mugav küpsetada.

Foto: Nõo Lihatööstus

Kuna marinaadis on kasutatud mangopüreed, siis salati valmistamiseks kasutasime samuti mangot. Hakkisime mango, paprika ja sibula ning lisasime ka oliiviõli. Kaunistamiseks kasutasime peterselli ja spinatit. Kui kanašašlõkk grillil valmis sai, tõstsime salati ja kana taldrikule ning maitsev ning figuurisõbralik eine oligi valmis.

Šašlõkk maitses oivaliselt ning soovitame kõigil seda kiiret ja lihtsat retsepti ka kodus järele proovida. Toome välja ka ühe inimese toiduportsjoni, kus on esindatud vajalikus koguses valku, rasvu ja süsivesikuid.

Koostisosad

  • Mango, värske või külmutatud 185 g
  • Nõo Lihavürsti Mango-jalapeno kanašašlõkk 109 g
  • Paprika 100 g
  • Oliiviõli 4 g
  • Spinat 15 g
  • Petersell 0,1 g
  • Punane sibul (valikuline) 15 g

Valmistamisõpetus

  1. Küpseta Mango-jalapeno kanašašlõkki 15-20 minutit ahjus või grillil.
  2. Pese, puhasta ja viiluta paprika, mango, sibul, petersell ja spinat.
  3. Sega viilutatud aedviljad kokku oliiviõliga.
  4. Maitsesta soola ja pipraga.
Copy
Tagasi üles