Saar: ravimitelt käibemaksu kaotamine vajab arutelu

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuriminister Indrek Saar.
Kultuuriminister Indrek Saar. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Ravimite ning annetuste käibemaksumäära alandamine vajab arutelu, ütles riigikogu infotunnis peaministri ülesannetes olev kultuuriminister Indrek Saar (SDE) vastuseks parlamendisaadikute Jaak Madisoni (EKRE) ja Monika Haukanõmme (Vabaerakond) küsimustele. 

«Mis puudutab ravimite käibemaksu, siis ma arvan, et on igati asjakohane igal hetkel küsida, et kas täna see, kuidas see on reguleeritud, milline see määr on, kas see on kõige mõistlikum,» sõnas Saar. 

Ministri sõnul tuleb ravimite käibemaksumäära alandamisega (praegu 9%) arvestada ligi 30 miljoni euro suuruse kuluga riigile. «Mulle antud andmete põhjal räägime me ravimite käibemaksu määra ärakaotamise puhul, ca 30 miljonist eurost. Aga loomulikult on riigikogul võimalik seda eelarveprotsessi käigus algatada.»

Ministri sõnul vajab arutelu ka annetuste eest soetatud asjade, ravimite ja teenuste maksustamine.

Ta toonitas, et käibemaksu puhul ei anna praegune seadus võimalust teha ühele konkreetsele organisatsioonile erisusi. Seega oleks kõige lihtsam ära kaotada käibemaks ravimitele. «Ma arvan, et see on kindlasti väga kaalumist väärt.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles