Sillamäel inimese tapnud mehed astuvad kohtu ette

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtuhaamer.
Kohtuhaamer. Foto: SCANPIX

Prokuratuur saatis kohtusse eelmise aasta lõpus Sillamäel toime pandud tapmise kriminaalasja. Kahtlustuse kohaselt tapsid kaks meest kolmanda ning panid kuriteo varjamiseks laiba põlema.

Eelmise aasta 26. novembri õhtul põles Sillamäel Gagarini tänaval viiekorruselise elumaja neljandal korrusel asuv korter. Kustutustööde käigus leidsid päästjad 30-aastase mehe surnukeha, mis saadeti ekspertiisi. Ekspertiisi käigus selgus, et mees suri vägivalla tagajärjel, teatas Viru ringkonnaprokuratuur.

30. novembril peeti kahtlustatavatena kinni kaks 34-aastast meest, kes võeti prokuratuuri taotlusel ja Viru Maakohtu loal vahi alla. Süüdistuse kohaselt peksid nad 26. novembri õhtul ühise alkoholi tarvitamise käigus korteriomanikku, kes suri peksmise tagajärjel sündmuskohal. Seejärel valasid mehed kannatanu kuriteo varjamise eesmärgil üle süüteainet sisaldava vedelikuga ning panid põlema, tekitades nii tulekahju. Korteri süütamisega seadsid mehed ohtu Gagarini tänaval asuva kortermaja elanike elu ja tervise.

Mõlemad süüdistatavad on varem kriminaalkorras karistatud. Praegu viibivad mehed vahi all ning eile andis Viru Maakohus süüdistatavad kohtu alla. Eelistungi aeg ei ole veel määratud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles