Tipphetked: hiilgav Kontaveit saatis maailma kaheksanda reketi koju! (2)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Elu vägevaima võidu saanud Anett Kontaveit alistas Prantsusmaa lahtiste tennisemeistrivõistluste kolmandas ringis maailma kaheksanda reketi Petra Kvitova 7:6 (6), 7:6 (4). Prantsusmaal esmakordselt 16 parema sekka jõudnud eestlanna järgmine vastane on maailma edetabelis kümnendal kohal olev Sloane Stephens, kes sai raskes kolmesetilises mängus 4:6, 6:1, 8:6 jagu itaallannast Camila Giorgist.

Avasetis jäi Kontaveit kohe servimurdega taha, ent murdis kuuendas geimis ise Kvitova servi. Seisul 5:3 tegi Kontaveit oma servigeimis järjest kaks topeltviga ja Kvitova kasutas kohe murdevõimaluse ära, viies seti lõpuks kiiresse lõppmängu. Selle pööras Kontaveit enda kasuks, ent loovutas teise seti keskel taas oma servi.

2:4 seisult suutis Kontaveit kohe servi tagasi murda, murdis siis omakorda Kvitova servi ja omas seisul 5:4 kaks korda matšpalli. Kvitova võitles raskest olukorrast välja kiire lõppmängu, kus läks ka 2:0 ette, kuid siis kontrollis mängu juba Kontaveit ja võttis magusa võidu.

Eestlanna lõi viis serviässa ja tegi sama palju topeltvigu, Kvitova sai kirja vaid ühe ässa, kuid topeltvigu kogunes talle koguni kümme. Esimene serv õnnestus Kontaveidil lõpuks 69-protsendiliselt, Kvitova vastav näitaja oli vaid 56. Eestlanna tegi 25 ja tšehhitar 33, kuid lihtvigu kogunes Kvitovale koguni 57 Kontaveidi 36 vastu.

VAATA MÄNGU: 

Enne mängu:

Suzanne Lengleni väljak on Roland Garrosi tennisekeskuses suuruselt teine ning mahutab pisut üle 10 000 pealtvaataja. Sel väljakul pole Kontaveit varem mänginud, kuid mullu pidas ta teises ringis Garbine Muguruzaga lahingut koguni Philippe Chatrier' nime kandval peaväljakul. Tunamullu kohtus ta Venus Williamsiga aga kompleksi suuruselt kolmandal väljakul. Enne Kontaveiti-Kvitova duelli on reedel seal kavas esmalt Madison Keysi ja Naomi Osaka kohtumine, sellele järgnevad meeste üksikmängud Roberto Bautista Aguti ja Novak Djokovici ning David Goffini ja Gaël Monfilsi vahel.

Teises ringis rumeenlannast Alexandra Dulgherust 7:5, 6:2 jagu saanud Kontaveit sõnas, et ei tohi lasta end uinutada lasta sellest, et Kvitova pole neli aastat suurturniiridel veerandfinaalist kaugemale jõudnud. «Ta võitis hiljuti nii Madridi kui Praha turniiri, mis tõestab, et ta mängib hetkel väga-väga head tennist,» sõnas 22-aastane Kontaveit kuus aastat vanema vastase kohta.

Kontaveit ja Kvitova on omavahel kohtunud kahel korral ning kummalgi puhul pole võitjat kahe setiga suudetud välja selgitada. Otsustavatel hetkedel on aga mõlemal korral peale jäänud vasakukäeline tšehhitar. Viimati kohtuti seejuures mai alguses Madridis, kus turniiri hilisemat võitjat Kvitovat saatis 6:7 (4), 6:3, 6:3 edu.

«Tema puhul tean, mida oodata. Tean ka seda, mis tema vastu mänguliselt toimib. Pean neid nüansse suutma rakendada mängus nii hästi, kui suudan. Kindlasti tuleb raske mäng,» teadis eestlanna kolmapäeval öelda.

Kvitova: suutsin energiat säästa

Kvitoval kulus teises ringis Lara Arruabarrena 6:0, 6:4 alistamiseks kõigest tund ja kaheksa minutit. «Olen õnnelik, et suutsin võrreldes esimese mänguga energiat säästa,» vahendas WTA pressiteenistus Kvitova sõnu.

«Ma arvan et vahest on hea, kui sul tuleb mängida väga raske mäng, isegi kui see tuli ette esimeses ringis. Ma olin geimi kaugusel kaotusest ja kojuminekust. Niiet vahest aitab selline asi pingeid maandada,» rääkis tšehhitar, kes esimeses ringis oli tõsiselt hädas Veronica Cepede Roygiga, kuid suutis kolmandas setis siiski tänu kiirele lõppmängule võita mängu 3:6, 6:1, 7:5.

«Siiamaani olen ma üritanud liival mängides järjepidevam. Just liival sul on vaja olla järvepidevam, mängida vabamalt, püsida pallivahetustes ja mitte liigselt paanitseda. Nii mängimine sobib mulle praegu ideaalselt,» lisas Kvitova.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles