Toomas Frey: tegemist on kohutava üleraiega (4)

Kaido Kama
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TRT03: TOOMAS FREY: LEVALA, EESTI, 16MAY18 - Pildil EMÜ emeriitprofessor Toomas Frey. ma/Foto MARGUS ANSU EESTI MEEDIA FOTO: Margus Ansu
TRT03: TOOMAS FREY: LEVALA, EESTI, 16MAY18 - Pildil EMÜ emeriitprofessor Toomas Frey. ma/Foto MARGUS ANSU EESTI MEEDIA FOTO: Margus Ansu Foto: Margus Ansu

Toomas Frey sai mullu 80-aastaseks. Ta on ökoloog, geobotaanik ja metsateadlane, kes töötanud Zooloogia ja Botaanika Instituudis, Tartu Ülikoolis ja Maaülikoolis. Frey on legendaarse Vooremaa metsaökoloogiajaama rajaja ja kauaaegne juht. Lisaks kõigele muule on ta riigi taasiseseisvumise ajal olnud Eesti Rohelise Liikumise esimees, Eesti Kongressi liige ja Savisaare valitsuse keskkonnaminister.

Kuidas me sind tutvustame, mis tiitli ma sulle intervjuu juurde panen?

See on nüüd küllaltki keeruline küsimus. Olen ju tegelikult «endine» igas aukraadis. Ma pole enam õieti ka metsakasvatuse emeriitprofessor selles mõttes, et mina ja mu endised kolleegid oleme praegustest tegijatest eraldunud. Ja ma ei tahagi seda enam rõhutada. Ütleks lihtsalt niimoodi, et olen ökoloog.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles