Stolitsa peatoimetaja Babtšenkost: millegipärast ei taha ma valada pisaraid «kolleegi» surma pärast (1)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stolitsa
Stolitsa Foto: Konstantin Sednev

Tallinna linnavalitsuse venekeelse häälekandja Stolitsa peatoimetaja Aleksandr Tšaplõgin võttis sotsiaalmeedias Babtšenko lavastatud tapmise teemal sõna.

Kiievi politsei teatas eile, et Ukraina pealinnas elavat Kremli-vastast ajakirjanikku Arkadi Babtšenkot tulistati hilisõhtul oma korteri trepikojas mitu korda selga ja ta suri teel haiglasse. Tšaplõgin kirjutas seepeale sotsiaalmeediasse: «Arkadi Babtšenko rõõmustas 2016. aastal siiralt lennuõnnetuse üle, kus hukkus Aleksandrovi nimeline koor ja doktor Liza. Aga peale seda lahkus Ukrainasse, kus hakkas püüdlikult oma kodumaad, Venemaad, poriga üle kallama. Millegipärast ei taha ma valada pisaraid «kolleegi» surma pärast.»

Foto: FB

«Karma,» märgitakse postituse all. «Ei ole kahju. Põrgus on tal «mugav»,» kirjutab teine.

Täna ilmus surnuks peetud Babtšenko Kiievis julgeolekuteenistuse SBU pressikonverentsile. SBU ülema Vassõl Hrõtsaki sõnul tellisid mõrvakatse Vene eriteenistused ja Babtšenko aitas julgeolekuametil nurjata Vene eriteenistuste plaane Ukrainas.

«Elas üle. Lavastus oli,» seisab kommentaariumis veel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles