Belgia terrorirünnaku eest võttis vastutuse Islamiriik

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Belgia politseinikud tapetud kolleegide mälestusteenistusel.
Belgia politseinikud tapetud kolleegide mälestusteenistusel. Foto: EMMANUEL DUNAND / AFP

Belgias aset leidnud terrorirünnaku eest võttis vastutuse sunniitlik äärmusrühmitus Islamiriik, vahendas kolmapäeval pühasõdalaste propagandaagentuur Amaq.

Islamiriigi teate kohaselt oli kaks naispolitseinikku ja tudengi tapnud mees nende sõdur.

"Lieges korraldatud rünnaku autor oli Islamiriigi sõdur," kirjutati rühmituse teadaandes, mis avaldati Amaqi kontol suhtlusvõrgustikus Telegram.

Ründajaks oli 1982. aastal sündinud ning varem röövimises, vägivallatsemises ja uimastiäris süüdi mõistetud Benjamin Herman, ütles juurdlusega seotud allikas. Herman oli jälgitavate isikute nimekirjas kontaktide tõttu radikaalsete islamistidega.

Belgia prokuratuuri kinnitusel uuritakse juhtunut terrorirünnakuna. Rünnakus tapeti kaks politseinikku ja üks tsiviilisik. Ründaja võttis Léonie de Waha nimelises koolis pantvangi ühe naise, enne kui politsei ta maha lasi. Belgia siseministri Jan Jamboni teatel sooritas 31-aastane Herman päev enne seda veel ühe mõrva, tappes tömbi esemega 30-aastase endise vangi ja uimastidiileri Michael Wilmeti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles