Collina avaldas Juventuse vastu vilistatud penalti ja Buffoni punase kaardi kohta lõpliku tõe

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pierluigi Collina
Pierluigi Collina Foto: Phil Noble / REUTERS

Jalgpalli Meistrite liiga võitis Madridi Real, kelle veerandfinaali korduskohtumine Torino Juventusega tekitas palju poleemikat. Üleminutitel Torino Juventuse vastu määratud penalti osas võttis nüüd sõna ka FIFA kohtunikekomitee esimees ning endine tippkohtunik Pierluigi Collina.

Juventus oli korduskohtumist Realiga viimas lisaajale, kui Cristiano Ronaldol õnnestus lisaminutitel võita vägeva hüppega õhuvõitlus ja suunata pall värava ette. Sinna sööstis Lucas Vasquez, kelle spurdi oli Mehdi Benatia lootusetult maha maganud. Nähes, et reeglitepäraselt tegutsedes enam midagi päästa pole ja Vasquez lööb kohe värava, tõukas Juventuse kaitsja Reali ründajate kahe käega selga ning kukutas tolle murule. Selge viga ja kindel penalti, mille peakohtunik Michael Oliver ka fikseeris.

Seepeale kaotas kaine mõistuse aga Juventuse väravavaht Gianluigi Buffon. Itaallane elas end valjult kohtuniku peal välja ning Oliver näitas talle teist korda punast kaarti. Ronaldo realiseeris nende kasuks määratud penalti ning Real sammus kahe mängu kokkuvõttes 4:3 võiduga poolfinaali.

Michael Oliver näitab Gianluigi Buffonile punast kaarti
Michael Oliver näitab Gianluigi Buffonile punast kaarti Foto: CURTO DE LA TORRE / AFP

Buffon oli ka pärast mängu tige. «Meeskond andis endast kõik, kuid inimene ei saa sellisel moel unelmaid purustada. Ilmselgelt ei ole tal rinnus süda, vaid selle asemel on prügikast! Pealegi: kui sul pole piisavalt iseloomu, et sellisele staadionile ja sellisele väljakule astuda, siis istu parem koos naise ja lastega tribüünil, joo Sprite'i ja söö krõpsu!» lajatas Buffon, kuid vabandas hiljem oma sõnade eest. 

Collina sõnul oli tegu õiglase karistusega. «See oli intsidendi tõlgendus. Kohtunik nägi, mis juhtus, hindas seda ja tegi otsuse,» sõnas Collina. Ühtlasi kaitses itaallane otsust nimetada Oliver vaatamata tema vähesele kogemusele mängu peakohtunikuks.

«Ma võin öelda ainult ühte asja: tal oli selleks ajaks seljataga 199 Premier League’i mängu. Mina teenindasin kogu oma karjääri jooksul 240 Serie A kohtumist.»

19. mail mõistis Oliver õigust ka Manchester Unitedi ja Chelsea vahel toimuvas Inglismaa karikafinaalis.

Kuna Collina on nii FIFA kui ka UEFA kohtunike komisjoni juht, siis tuleb tema arvamus lugeda lõplikuks tõeks, kuna kohtunikutöö spetsiifika mõttes tal ülemus puudub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles