Sel nädalavahetusel toimub festival-suvekool «Jõhvi akordion»

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henri Zibo
Henri Zibo Foto: promo

1. juunil algab Jõhvis esimest korda festival-suvekool «Jõhvi akordion» – kolme päeva jooksul toimuvad kontserdid maa all ja maa peal, meistriklassid, teraapia mängupingetest vabastamiseks.

Festvali läbiviijad on Henn Rebane, professor Aleksandr Dmitriev (akordion, Peterburi Konservatoorium), Jelena Dmitrjeva (bajaan ja akordion), trio Šarm (bajaan, rahvusvaheliste konkursside laureaadid, Peterburi) ja Kirsti Pedak (füsioterapeut ja Tallinna Ülikooli lektor).

Publikule on avatud kolm kontserti. 1. juuni kell 19 salongiõhtu «Raimond Valgre ja tema kaasaegsed» Henn Rebane (akordion), Jüri Aarma (sõna) Jõhvi Kontserdimaja kammersaal. Henn Rebane mängib meie armastatud Raimond Valgre laule ja kõrvutab neid tema kaasaegsete heliloojatega Prantsus- ja Saksamaalt ning Brasiiliast. Rännakuid kommenteerib Jüri Aarma.

2. juuni kell 14.30 «Helid maa all» Henri Zibo (akordion, klassikatäht 2014) ja Mikk Langeproon (akordion) Eesti Kaevandusmuuseumi käikudes. Mikk Langeproon ja klassikatäht Henri Zibo kutsuvad publiku maa-alustesse kaevanduskäikudesse. On põnev kuulata, kuidas kaks noort akordionivirtuoosi käikudes pilli mängides liiguvad, kuidas helid maa all kõlavad, kuidas käikudes kaugenevad ja lähenevad. See on ainulaadne kogemus – sellist elamust pakub vaid Ida-Virumaa! Kavas: M. Mussorgski katkend tsüklist «Pildid näituselt», katkend P. Tšaikovski balletist «Pähklipureja», O. Pane «Kõrvalepõige ja tango».

Kontserdipilet (10 eur) sisaldab umbes tunniajalist paketti, milles on sõit maa-aluse rongiga esinemispaika, kontsert ja jalutuskäik mööda kaevanduskäike giidi juhtimisel. Kuna kohtade arv on piiratud, siis on sellele kontserdile vajalik eelregistreerimine (30. maini telefonil 3324017, info@kaevandusmuuseum.ee). Soojad riided kaasa!

2. juuni kell 19 «Virtuoosmuusika – originaalteosed ja seaded». Esineb trio Šarm – rahvusvaheliste konkursside laureaadid Vladimir Stupnikov, Artur Adršin ja Arkadi Škvorov (bajaan, Peterburi) Jõhvi Kontserdimaja kammersaal. Kavas: W.A. Mozart, J. Strauss, G. Bizet, P. Makkonen, V. Semjonov, Z. Bosanitš, L. Belman, A. Šalajev.

Väga kuum kontsert, kus virtuoospaladega kütavad õhu kuumaks rahvusvaheliste konkursside laureaadid Peterburist. Bajaanivirtuoosid esinevad nii eraldi kui ka koos triona Šarm. Kõlavad originaalteosed ja seaded tuntud teostele. Näiteks saab tuliste noorte esituses kuulda bajaaniversiooni Carmeni teemadest ja Mozarti väikesest öömuusikast. Huumor ja sära garanteeritud! Pilet 7 eurot.

Korraldajad: Eesti Kontsert ja Heino Elleri Muusikakool

Koostöös Eesti Akordioniliidu, Eesti Muusikakoolide Liidu, Eesti Kaevandusmuuseumi ja Jõhvi Muusikakooliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles