Horvaatia ajakirjaniku mõrvaga seoses vahistati kümme isikut

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Horvaatia politseinikud pealinnas Zagrebis.
Horvaatia politseinikud pealinnas Zagrebis. Foto: Reuters / Scanpix

Horvaatia politsei vahistas kaheksa Horvaatia ja kaks Serbia kodanikku, kes võivad olla seotud tuntud ajakirjaniku mõrvaga.


«Neli inimest vahistati kolmapäeval (riigi idaosas) Vukovari-Srijemi maakonnas, ülejäänud arreteeriti Zagrebis,» ütles politseiametnik Krunoslav Borovec ja lisas, et tegemist oli «kuritegelike ringkondade äärmisel ohtlike liikmetega», vahendas AFP.

Eelmisel teisipäeval tapeti Zagrebis Horvaatia nädalalehe Nacional ajakirjanik ja asutaja Ivo Pukanic, kes paljastas sageli korruptsioonijuhtumeid ning inimõiguste rikkumisi. Pommirünnakus hukkus ka sama nädalalehe turundusjuht.

Võitluseks organiseeritud kuritegevuse ja korruptsiooniga loodi Horvaatias spetsiaalne eriüksus, mille haarangute käigus ka isikud vahistati. Kahtlusaluste vahistamisel pidid politseinikud kasutama ka jõudu, mistõttu sai kaks korravalvurit ja kaks kahtlusalust kergelt vigastada.

Boroveci kinnitusel jätab politsei tõendite otsimist ning teeb Pucanici mõrva lahendamiseks koostööd Serbia kolleegidega.

Ajalehe Jutarnji List andmetel peeti kaks Serbia kodanikku kinni piiri lähedal, kus nad valmistasid ette oma Horvaatia kaasosaliste põgenemist. Lehe teatel on kaks serblast seotud lähedalt ka kuulsa maffiapealiku Sreten «Amsterdam» Jociciga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles