Fotouudis: Neinar Seli ostetud rahvusringhäälingu legendaarne ülekandejaam jõudis Tartusse

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülekandebuss Mangoolia jõudis Tartusse.
Ülekandebuss Mangoolia jõudis Tartusse. Foto: Sille Annuk

Täna jõudis pealinnast Tartusse Eesti rahvusringhäälingu endine liikuv ülekandejaam, millega Eesti Televisioon tootis aastakümneid telepilti kõigist olulisematest sündmustest Eestis. 

ERR müüs telelegendi kolm nädalat tagasi oksjonil maha 11 000 euro eest. Ülekandejaama uus omanik on Tartu ettevõtja Neinar Seli, kelle sõnul näeb edaspidi bussi loodavas Estiko vanatehnika külastuskeskuses.

«See on tükike Eesti rahvusringhäälingu ajalugu ning meil on suur au olla selle säilitaja,» sõnas Seli.

Foto: Sille Annuk

1987. aastal NSVL ja Soome koostööna valminud ülekandejaam Magnoolia saabus Eestisse aastal 1993. Oma pika telekarjääri jooksul on buss läbinud 106 000 kilomeetrit ning tootis aastakümned telepilti kõigist olulistest sündmustest Eestis. Sealhulgas laulupeod, paraadid ja suuremad spordivõistlused.

Teadaolevalt tegi jaam viimase ülekande möödunud aasta 27. mail, kui Lilleküla staadionil toimus Eesti jalgpalli karikafinaal, kus mängisid Tartu Tammeka ja FCI Tallinn.

Foto: Sille Annuk
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles