Peipsi vabanes veerandsajast kilomeetrist mõrtsukvõrkudest (1)

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrkudes leidub igasuguses lagunemisastmes, aga ka elusaid kalu. Põhiliselt latikaid (nagu sel pildil), on ka hauge ja kohasid.
Võrkudes leidub igasuguses lagunemisastmes, aga ka elusaid kalu. Põhiliselt latikaid (nagu sel pildil), on ka hauge ja kohasid. Foto: Keskkonnainspektsioon

Keskkonnainspektsiooni, keskkon­­naminis­­tee­­riumi ning kohalike ka­­lurite alused võtsid teisipäeval ja kolmapäeval Kallaste sadamast suuna Peipsi järvele, et asuda jahtima vanu peremeheta võrke, mis järves ringi triivivad ja kala püüavad. Kergemalt saavad hingata ka Eesti suurimal järvel oma alustega sõitvad inimesed.

Peipsi järve kalavarudele teevad paksu pahandust kurikuulsad Hiina päritolu võrgud, mis vajuvad sisse takerdunud kaladega põhja, kui seal aga vaesed uimelised ära mädanevad, tõusevad võrgud taas ülemistesse veekihtidesse ja püük algab uuesti. Sestap korraldab keskkonnainspektsioon juba 2006. aastast võrgueemaldusaktsioone, et järv puhtamaks saada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles