Kultuuriministeeriumi kantsleriks on saamas senine asekantsler

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuriministeeriumi kultuuriväärtuste asekantsler Tarvi Sits.
Kultuuriministeeriumi kultuuriväärtuste asekantsler Tarvi Sits. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Kultuuriminister Indrek Saar teeb valitsusele ettepaneku nimetada kultuuriministeeriumi kantsleriks Tarvi Sits, kes on seniajani olnud ministeeriumi kultuuriväärtuste asekantsler. Sits on täitnud kantsleri ülesandeid ka nädalate jooksul, mil see koht on olnud täitmata.

Ministri esitatava Tarvi Sitsi kandidatuuri peab kinnitama valitsus ning minister viib ettepaneku valitsusse juba lähiajal.

«Tarvi Sits on kultuurivaldkonnas kogenud ja hea sotsiaalse tunnetusega juht. Ta on ennast nii selles kui ka oma senises kultuuriväärtuste asekantsleri ametis igati positiivselt tõestanud ja seda otsust ei olnud tänu Sitsi kogemustele kuigi keeruline teha. Kui valitsus samamoodi arvab, on Kultuuriministeerium heades kätes,» teatas kultuuriminister Indrek Saar.

Kantsleri valimiseks ei pea korraldama avalikku konkurssi, kui minister esitab enne valitsusele ettepaneku tegemist ise oma kantslerikandidaadi Riigikantselei juures tegutsevale tippjuhtide valikukomisjonile arvamuse saamiseks. Komisjon on Sitsi kandidatuurile oma heakskiidu juba andnud.

Tarvi Sits on töötanud Kultuuriministeeriumis alates 2013. aastast ning juhtinud kultuuriväärtuste valdkonda, mis hõlmab muinsuskaitset, muuseume, raamatukogundust, rahvakultuuri ning vaimset kultuuripärandit. Konkursi temast vabanevale kultuuriväärtuste asekantsleri ametikohale kuulutab välja Riigikantselei.

Kultuuriministeeriumi eelmine kantsler Paavo Nõgene teatas aprillis otsusest ametist lahkuda ning suundus erasektorisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles