Juurikas. Loomad ja #metoo

Uuno Prostamool
, Euroopa Haige Mees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põder
Põder Foto: Harry Collins / Caters News/Caters News Agency/Scanpix

USA avalikkust vapustavad üha rohkemad ahistamisjuhtumid. Laviini vallandas juhtum, kus Ohio osariigis elavale mehele haakis end sappa siga, kes jälitas meest koduukseni ning tegi järjekindlalt siivutuid lähenemiskatseid.  Kohtuvälise kokkuleppe korras maksis sea omanik mehele 20 000 dollarit. Lugu on leidnud laialdast vastukaja. Järjest rohkem mehi on julgenud välja tulla traumeerivate juhtumitega, kus neid on ahistatud mets- või koduloomade poolt.

Meedias on esile tõusnud Nebraska osariigis elava pargivahi lugu, kes tunnistab, kuidas 20 aasta eest hakkas teda töökohal ahistama põder. Mehe sõnul kasutas loom ära võimupositsiooni ja käitus rõhutatult alfaisasena. Põdra suhtumine on jätnud mehe hinge sügava haava, mida ta julgeb tunnistada alles nüüd. Nebraska osariigi vastu esitatud hagis nõuab kannatanu valurahaks kolm miljonit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles