Brexiti eestvedaja tahab elada Prantsusmaal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brexit: "Välja!"
Brexit: "Välja!" Foto: John Macdougall / AFP / Scanpix

Ühendkuningriigi Euroopa Liidust väljaastumise nimel kampaaniat teinud endine Briti rahandusminister Nigel Lawson taotleb Prantsusmaalt elamisluba

Lawson ütles lehele The Connexion, et taotleb Prantsusmaalt elamisluba ehk «carte de séjouri».

Brexitiga lõpeb EL-i kodanike õigus elada Suurbritannias elamisloata ja vastupidi. Nii Ühendkuningriik kui ka EL tahavad, et praegu üksteise kodanikele kehtivad õigused jääksid kehtima, kuid pole selge, mis saab Ühendkuningriigis elavast kolmest miljonist EL-i kodanikust ja EL-i teistes riikides elavast miljonist britist pärast Brexitit.

Prantsusmaa on ainus liikmesriik, mis ei nõua, et teised Euroopa Liidu kodanikud registreeriksid enda kolimist Prantsusmaale. Teadmata, mis bürokraatlik kokkuleppe jääb jõusse Briti kodanikele, kes elavad Euroopa Liidus pärast Suurbritannia lahkumist, on soovitatud neil taotleda elamisluba. See kinnitaks nende pikaaegset viibimist Prantsusmaal. 

Nigel Lawson pikaaegne konservatiiv ja  Lordidekoja liige. Tema tütreks on tuntud telekokk Nigella Lawson. Lawson juhtis kampaaniat Vote Leave ja EL-i-meelsed grupid ütlesid neljapäeval, et elamisloa taotlemise järel näib Lawson «silmakirjanikuna».

Varsemat konservatiivide parlamendisaadikut on naeruvääristatud oponentide poolt kui meest, kes soovib innukalt Euroopa Liidust lahkuda, kuid sellest hoolimata elab Lõuna-Prantsusmaal häärberis. Enne referendumit ütles Lawson Guardianile intervjuus: «Ma armastan Euroopat! Sellepärast elan ma Prantsusmaal.»

Teine prominentne lahkumiskampaania juht, keda on süüdistatud silmakirjalikkuses, on Nigel Farage. Eelmisel aastal külvas ta käitumine pahameelt, kui ta keeldus loobumast Euroopa Liidu maksumaksjate poolt hüvitavast pensionist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles