Mis kanalihatükist mida valmistada?

Nõo Lihatööstus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Nõo Lihatööstus

Kanaliha on kerge ja kaalusõbralik. See sisaldab väga palju valku ja väga vähe rasva. 100-grammine küpsetatud kanafilee sisaldab 30 grammi valku ja kõigest 2% rasva. Kana on tervislik valik igaks toidukorraks. Järgnevalt tutvustame teile erinevaid kanalihatükke ning seda, mida neist valmistada saab.

Kanafilee

Kanafilee hoiab tänu suurele valgusisaldusele kõhu kauem täis. Selle väike rasvasisaldus aitab normis hoida tarbitud kalorite hulka. Kanafileed saab praadida, küpsetada ning väga hästi ka grillida. Selle valmistamine on lihtne ja kiire. Parim tulemus saavutatakse, kui kanafileed küpsetatakse lühikest aega kõrgel temperatuuril.

Kanatiivad

Kanatiibu, erinevalt kanafileest, küpsetakse koos nahaga. Selle tulemusena muutub nahk kuldselt krõbedaks ning liha säilitab erilise mahlasuse. Soovitame proovida kanatiibu mitmesugustes marinaadides. Levinuimad on magus-hapud ja magus-vürtsikad marinaadid. Grillides tuleb vaadata, et tiivad üle ei küpseks, sest tiivaliha sisaldab väga vähe rasva. Kanatiivad on kindlasti iga grillipeo lahutamatu osa.

Kanakoib

Kanakoiva kohta võib öelda, et mida rohkem rasva, seda maitsvam liha. See sisaldab kõige rohkem rasva. Samas väheneb kanakoiva rasvasisaldus grillimisel umbes 25%. Nii et kanakoib sobib ideaalselt grillimiseks. Neid kasutatakse veel ka suppide koostises ja hautamiseks.

Kana poolkoivad

Kana poolkoibasid kutsutakse nende kuju pärast ka trummipulkadeks. Need on erinevates rahvusköökides väga laialt kasutusel. Kana poolkoivad on nii populaarsed seetõttu, et neid on väga lihtne ja mugav näppude vahelt süüa. Need valmivad kiiresti ning tänu oma kujule näevad ka väga isuäratavad välja.

Kokkuvõtteks võib öelda, et kanaliha on väga kasulik linnuliha. Olenemata sellest, millist lihatükki toidu valmistamiseks kasutada, peaks igaüks leidma enda jaoks sobiva, millest maitsvaid roogasid hakata tegema.

Copy
Tagasi üles