Indiat tabas ohvriterohke plahvatustelaine

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

India kirdeosas asuvas Assami osariigis toimus täna erinevatel andmetel 11 kuni 18 pommiplahvatust, milles hukkus vähemalt 65 ja sai viga üle 300 inimese.


Rünnakud toimusid umbes tunni aja jooksul Assami osariigi keskuses Guwahatis ja veel kolmes suuremas linnas Kokrajharis, Barpeta Roadis ja Bongaigaonis, vahendas AFP.

Lõhkekehad olid paigutatud avalikesse kohtadesse, enamasti turgudele. Osariigi tervishoiuministeeriumi esindaja kinnitusel on 70 inimese seisund kriitiline.

Kohaliku politsei esindajate kinnitusel oli pommirünnaku üks sihtmärke ka julgeolekutsoon, kus asuvad kohtuhoone ja kõrgete politseiametnike kodud ja ametiruumid, vahendas Reuters.

Plahvatuste eest pole keegi veel vastutust endale võtnud, kuid kohalikud võimud kahtlustavad, et rünnaku võisid korralda Ühendatud Asomi Liikumise (ULFA) mässulised, kelle eesmärk on piirkonna iseseisvumine.

ULFA separatistide verises kampaanias on aastate jooksul hukkunud enam kui 20 000 inimest, kuid organisatsiooni esindajad on eitanud seost tänaste pommiplahvatustega.

Politsei pidas tõenäoliseks, et rünnakud võisid korraldada ka Bangladeshi islamiäärmuslased.
Pärast plahvatusi ründas vihane rahvahulk Guwahatis politseinikke, tuletõrjujaid ja isegi kiirabitöötajaid kividega.

Indiat on viimastel kuudel tabanud rünnakutelaine, milles on hukkunud üle 125 inimese. Julgeolekutöötajad süüdistavad enamike rünnakute korraldamises islami mässulisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles