Marko Reikop pälvis Valdo Pandi nimelise ajakirjanduspreemia

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Reikop
Marko Reikop Foto: Madis Sinivee

​Rahvusringhäälingu Valdo Pandi nimeline ajakirjanduspreemia läheb tänavu ETV saatejuhile Marko Reikopile. 

Laureaaditiitli tõi pikaaegne silmapaistvalt hea ja mitmekülgne ajakirjanduslik tegevus, teatas rahvusringhääling. Marko Reikopil jääb viimase kolme aasta sisse kolm hooaega igapäevast otsesaadet «Ringvaade» ja lisaks intervjuudele jõuavad vaatajateni reportaažid, aeg-ajalt ka otse-eetris.  

Viimase aasta jooksul on Reikop teinud tsükli pikki intervjuusid kõigi iseseisvuse taastamise järgsete peaministritega, juhtinud mitu hooaega saadet «Klassikatähed» ja osalenud paljudes suurülekannetes: ERMi avamine, EV100 juubelivastuvõtt, Eesti Laulu poolfinaalid ja finaalid ning muidugi kommenteerinud ka kõiki Eurovisioni kontserte. 

«Valdo Pandi preemia rõhutab ajakirjaniku viimaste aastate töö loomingulisust, erinevate žanrite kasutamise oskust ning kindlasti sellel aastal ka oskust esineda otse-eetris. Ehkki tugevaid kandidaate oli esitatud mitmeid, kerkisid žürii jaoks esile favoriidid ning lõppotsuses oli žürii üsna üksmeelne,» ütles źürii esimees, ajakirjandusekspert Mart Raudsaar.

«Marko Reikop on kahtlemata üks Eesti telemaastiku tipp-tegijatest. Ta oskab esitada intervjueeritavatele just neid küsimusi, mis vaatajat huvitavad. Ta on sageli terav, kuid mitte kunagi ründav,» rääkis ERRi juhatuse liige Riina Rõõmus. «Just tänu neile ja paljudele muudelegi omadustele teda armastatakse ja hinnatakse. Pandi preemia ei ole elutööpreemia, seega ma olen kindel, et Marko Reikopi säravamad sooritused televisioonis seisavad alles ees.»

Valdo Pandi nimelise ajakirjanduspreemia on varem pälvinud Rein Karemäe (1980), Mati Talvik (1985), Lembit Lauri (1988), Toomas Uba (1998), Aarne Rannamäe (2008), Mihkel Kärmas (2009), Neeme Raud (2010) ja Ivan Makarov (2011), Vahur Kersna (2012), Kaja Kärner (2013), Astrid Kannel (2014) ja Indrek Treufeld (2016). 

Preemia väljaandmise eesmärk on loominguliselt silma paistnud ja tuntud tegevajakirjanike tunnustamine ühiskonnale oluliste teemade professionaalse ja uudse käsitlemise eest, samuti Valdo Pandi mälestuse hoidmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles