Stelmach: keskpartei kangutab sotsiaalkeskuse juhti ametist

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna volikogu liige Nikolai Stelmach..
Tallinna volikogu liige Nikolai Stelmach.. Foto: Peeter Langovits.

Tallinna volikogu liige Nikolai Stelmach tegi seoses 27 sotsiaaltöötaja ja keskerakondlasest linnajuhi tülile linnapeale arupärimise ning kahtlustas, et tüli on seotud sotsiaalkeskuse juhi sundparteistamisega.

Isamaa ja Res Publica liikme Stelmachi sõnul tahab ta tehtud arupärimisega teada saada seda, kas vastab tõele, et kesklinna sotsiaalkeskuse juhile Jaanika Luusile avaldatakse survet ametist lahkumiseks ja kas tema ametisse jäämine on seotud keskparteisse astumisega.

27 sotsiaaltöötajat saatsid Tallinna abilinnapeale kirja, kus nad kirjeldavad oma muret Luusile surve avaldamise pärast ning on solvunud kesklinna vanema asetäitja Reena Tolmiku üleoleva käitumise pärast.

«Kui vastab tõele, et Reena Tolmik on käitunud sotsiaalkeskuse töötajate suhtes väga alandavalt, ründavalt ja üleolevalt ning soovitanud kõigil neil amet maha panna, siis on see hea näide, kuidas võim rikub inimest,» tõdes Stelmach.

Eks oma osa ole ka selles, et 25-aastane inimene, kel napib elu- ja sellestlähtuvalt ka suhtlemiskogemust, on enneaegselt edutatud ametikohale, mis eeldab oluliselt suuremat küpsust inimestega lävimisel, lisas ta.

Stelmachi hinnangul ei ole konflikti peapõhjus siiski noore linnajuhi oskamatus või soovimatus viisakalt käituda, vaid keskerakondliku linnavõimu soov kangutada ametist sotsiaalkeskuse juhatajat Jaanika Luusi.

«Kogu loost kumab läbi linnavalitsejate soov hoida sotsiaalkeskuse eesotsas neile lojaalset inimest - eriti veel, kui valimised tulekul,» ütles Stelmach.

Sotsiaalkeskust külastavate eakate hulgas erakondliku propaganda tegemine on muidugi taunitav, aga vähemalt pole see kriminaalne - nagu on seda sundparteistamine, lisas ta

«Reena Tolmik käitus meie suhtes väga alandavalt, ründavalt ja üleolevalt. Me ei saanud argumenteeritud vastuseid. Vastupidi, meil soovitati kõigil töölt lahkuda,» kirjutasid sotsiaalkeskuse töötajad abilinnapeale.

«Meil on raske jätkata koostööd Reena Tolmikuga, ilma, et ta meie ees vabandaks ja muudaks suhtumist töötajatesse,» lõpetasid sotsiaaltöötajad oma kirja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles