Galerii: muusikapõneviku esietendusele kogunes nimekaid isikuid

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vanemuise järjekordse uue muusikali esietendusele täna õhtul kogunes nimekaid isikuid. Teatri suures majas tuli lavale Stephen Sondheimi muusikaline põnevik «Sweeney Todd: Fleet Streeti põrgulik pardur», mille on lavastanud Tanel Jonas.

«Sweeney Todd» on iseäralik musta huumoriga pikitud lugu armastusest ja kättemaksust. Esimesed lavastused olid 1979 Broadwayl ja 1980 West Endis, «Sweeney Todd» tõi tegijaile kaasa Tony auhinna parima muusikali kategoorias ja Olivier’ auhinna parima uue muusikali kategoorias.

Tim Burtoni ekraniseering on aastast 2007, peaosades Johnny Depp ja Helena Bonham Carter. Film tõi kaasa parima kunstnikutöö Oscari, Deppile komöödia- või muusikaližanri parima meesnäitleja Kuldgloobuse ning Burtonile sama žanri parima filmi auhinna.

«Sweeney Toddi» on eesti keelde tõlkinud lavastaja Tanel Jonase abikaasa, Vanemuise ooperisolist Pirjo Jonas, kes kehastab lavastuses Sweeney Toddi tütart Johanna Barkerit. Muusikajuht ja dirigent on Martin Sildos, kunstnik Iir Hermeliin ja koreograaf Janek Savolainen.

Tänases esietenduses on vaatajate ees selline koosseis, kuhu kuuluvad vanemuislastest solistid eesotsas Rasmus Kulliga nimiosas. Kaasa teevad Vanemuise ooperikoor, balletirühm ja sümfooniaorkester.

Esimene vaatus kestis veidi rohkem kui poolteist tundi. Publik tunnustas mitut laulunumbrit aplausiga, eriti tulise tunnustuse koos mõne braavo-hüüdega sai Rasmus Kull esimese vaatuse lõpus. Etendus jätkub pärast vaheaega.

(Lisatud pärast etenduse lõppu.) Kui musta huumoriga pikitud armastuse ja kättemaksu lugu jõudis kell 22.09 viimaste nootideni, tänas publik muusikalitruppi ja orkestrante üsna kiire ja üksmeelse püstiseismisega. Rütmilist aplausi jätkus kuueks minutiks.

Publik aplodeerib pärast muusikali viimaseid noote. Laval on muusikali trupp, keskel dirigent ja lavastuse muusikaline juht Martin Sildos.
Publik aplodeerib pärast muusikali viimaseid noote. Laval on muusikali trupp, keskel dirigent ja lavastuse muusikaline juht Martin Sildos. Foto: Raimu Hanson
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles