Kastre vald hakkas keksima

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keksukasti proovib tiigrimaalinguga Raimond Rops.
Keksukasti proovib tiigrimaalinguga Raimond Rops. Foto: Margus Ansu

Kaagvere vabaõhukeskuses avati täna Kastre liitvalla esimesel ülevallalisel perepäeval sillutisekividest laotud keksukast, mille juures on väike tahvel, kuhu saab kriitidega kirjutada ja joonistada. Samasse valda tuleb selliseid keksukaste suve jooksul veel üheksa.

Kaagvere elanik, kahe väikse lapse ema Ursula Muts peab keksukasti avamist, nagu ka kõiki muid lastega seonduvaid tegevusi külas, väga vajalikuks. „Kui me leiame lastele rohkem energiakulutamise tegevusi, siis on neil vähem aega rumaluste tegemiseks. Peale selle on keks hea koordinatsiooniharjutus,“ ütles ta. „Keksutamise kastid tuletavad meelde ka meie nooruse aegasid.“

Oma lapsepõlvest meenus Kaagvere elanikule, et keksumängudest oli tema lemmik kummikeks.

Üks esimesi vastvalminud keksukasti proovijaid oli viieaastane kaagverelane Raimond Rops, kes enne hüppamist oli saanud tiigri näomaalingu. Mida tuleb keksumängus teha? „Tuleb hüpata,“ ütles poiss.

Eesti Vabariigi sajanda aastapäeva puhul saavad projekti „Kastre keksib 10 x 10“ juhi ja ühtlasi külaseltsi Kawershof juhatuse liikme Kadi Saarso sõnul keksukasti lisaks Kaagverele Võnnu lasteaed, Võnnu ja Sillaotsa kool, Kurepalu lauluväljak, Võõpste, Melliste, Ignase, Aardla ja Roiu.

Keksumängu projekti rahastavad Saarso sõnul KÜSK ehk kodanikuühiskonna sihtkapital ja Kastre vallavalitsus, raha kulub ühtekokku rohkem kui 21 000 eurot.

Kaagvere vabaõhukeskuses on lisaks 10-ruudulisele keksukastile kaks lipumasti, milles täna lehvisid Eesti Vabariigi lipp ja Kaagvere külakeskuse lipp, laste mänguväljak ja ronila, disgolfi rada kuue korviga, pinksilaud ja malelaud ning katusealune, kus saab vajadusel lauda katta. Jalgpalliväljak oli seal juba varem.

Projekti "Kastre keksib 10 x 10" autor Kadi Saarso tuletab keksides meelde oma lapsepõlve.
Projekti "Kastre keksib 10 x 10" autor Kadi Saarso tuletab keksides meelde oma lapsepõlve. Foto: Margus Ansu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles