Lääs peab vastama Venemaale asümmeetriliselt (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa Musta mere laevastik Sevastoopolis Krimmis.
Venemaa Musta mere laevastik Sevastoopolis Krimmis. Foto: Sergei Malgavko / Sergei Malgavko/TASS/Scanpix

Kui keskenduda Venemaa rünnakuid tõrjudes liiga palju instrumentidele, suuname Venemaa jõupingutused mujale, me peame vastama asümmeetriliselt, et Vene võimud seda tunneksid, ütles konsultatsioonifirma Mayak Intelligence direktor Mark Galeotti täna Lennart Meri konverentsil.

«Nende jaoks on suur eelis meie tahtetus ja ühtsuse puudumine. Me peame olema oma tugevustest ja võimetest palju rohkem teadlikud, aga see hõlmab loomingulisemat tegutsemist,» lausus Galeotti paneeldiskussioonis.

Standardvastuste asemel peame Galeotti sõnul mõtlema laiemalt ja reageerima viisil, mida Vene president Vladimir Putin tunneks. «Selle koha pealt on tähtis mitte üksnes heidutuse uuesti õppimine, vaid ka selle uuesti õpetamine» oma vastastele, lausus ta.

Mayak Intelligence´i direktori sõnul on korruptsiooni ja Venemaa tegevusele kaasaaitajate paljastamine äärmiselt äärmiselt tähtis ning neid jõupingutusi tuleb suurendada.

Samuti ütles Galeotti, et Lääs peab meeles pidama, et venelased on harjunud sellega, et võimud on neile pikka aega valetanud. «Me ei tohiks arvata, et nad on valmis suurejoonelise imperialistliku projekti nimel oma elusid ära rikkuma.» 

Selles kontekstis rõhutas ta vajadust mitte mängida Putinit legitimiseeriva narratiivi peale.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles