Õiguskantsler lahendas tualettpaberi küsimust hooldekodus (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tualettpaber.
Tualettpaber. Foto: SCANPIX

Õiguskantsler palus AS-il Hoolekandeteenused selgitada hooldekodu klientidele nende õigusi hügieenitarvetele, kuna üks Sillamäe Kodu asukas kurtis, et ei saa piisavalt tasuta tualettpaberit.

Õiguskantsleri poole pöördus Sillamäe Kodus ööpäevaringset erihooldusteenust saav klient, kelle sõnul on neile tasuta tagatud vaid piiratud arv tualettpaberirulle kuus ning kui sellest ei piisa, siis peavad kliendid ostma seda juurde oma taskurahast.

Sotsiaalkaitseministri määruse järgi kaetakse ööpäevaringse erihooldusteenuse osutamisel riigieelarvest teenuse eest makstava summa arvelt teenust saavate isikute hügieenitarvete soetamisega seotud kulu. Seega peab teenuseosutaja võimaldama kliendile hügieenitarbed, sealhulgas tualettpaberit kliendile vajalikus koguses.

«Palun teid selgitada klientidele, et neil on õigus saada tualettpaberit vastavalt nende vajadustele. Samuti palun teavitada Sillamäe Kodu personali, et klientide vajadustele vastav tualettpaberi kogus on teenuse hinna sisse arvestatud ning klient ei pea seda oma taskurahast soetama,» kirjutas õiguskantsleri nõunik Indrek-Ivar Määrits.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles