Praxis tahab uurida naiste rolli kohaliku elu kujundamisel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: /SCANPIX

Poliitikauuringute keskus Praxis taotleb hasartmängumaksu nõukogult 6000 eurot uuringu läbiviimiseks, mis annaks ülevaate naiste ja meeste rollist kohaliku elu kujundamisel.

Praxis soovib analüüsida naiste rolli kohalikes omavalitsustes ja volikogudes, et saada täpsem ülevaade, milliseid ülesandeid naised kohalikes omavalitsustes täidavad, milline on nende haridus ja vanus.

ÜRO käis 1995. aastal välja 30protsendilise piirmäära, mis on kriitiline mass, mille saavutamisel omandavad naised poliitilistes institutsioonides tähendusliku mõju otsuste üle.

Ehkki kohalikes omavalitsustes on Euroopa Liidu lõikes naiste osalus selle numbri lähedal ja Eestis 31 protsenti, ei tähenda see naiste samaväärset esindatust otsustusvõimuga või juhtivatel kohtadel, kuna näiteks 15 linnapeast on vaid üks naine, märgib Praxis taotluses.

Praxise analüüs annaks ülevaate kohalikes omavalitsustes ja volikogudes töötavate naiste ja meeste haridusest, vanusest, ametitest ning palkadest. Analüüsi tulemusena saaks selge ülevaate, milline roll on naistel ja meestel kohalike elu kujundajatena ning millised on naiste võimalused kohaliku elu korralduses kaasa rääkida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles