Fotod: peaminister Jüri Ratas kohtus Poola ametikaaslasega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Peaminister Jüri Ratas kohtub Läänemere Strateegia 9. aastafoorumi eel Poola, Läti ja Leedu ametikaaslastega, et arutada ühiseid suurprojekte ning Euroopa Komisjoni ettepanekuid Euroopa Liidu 2021-2027 eelarveks.

Täna pärastlõunal kohtus Ratas Poola peaminister Mateusz Morawieckiga, kellega kõneles 11.-12. juulil toimuvast NATO tippkohtumisest, atlandiülestest suhetest, Euroopa Liidu eelarvest ja Balti riikide elektrisüsteemide ühildamisest läbi Poola Euroopaga.

Kui Stenbocki majja on jõudnud ka Läti peaminister Māris Kučinskis ja Leedu peaminister Saulius Skvernelis, sõidavad valitsusjuhid üheskoos edasi Tabasallu, kus istutavad Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva auks tammepuud.

Õhtul tutvuvad peaministrid Arvo Pärdi keskuse valmimisega Laulasmaal. Keskuse uus hoone valmib selle aasta sügisel.

Homme, 4. juuni hommikul kohtub Ratas Stenbocki majas eraldi Leedu peaministriga, kellega arutab peale elektrisüsteemide ühildamise ka Rail Balticu projekti edenemist ning olukorda Ukrainas, sest juuli alguses toimub Vilniuses Balti riikide ja Ukraina peaministrite kohtumine.

Kell 10.00, Läänemere Strateegia 9. aastafoorumi eel toimub Balti peaministrite ja Poola välisministri kohtumine Kultuurikatlas. Arutlusel on kolm teemat: NATO ja julgeolek, Balti riikide elektrisüsteemide ühildamine Euroopaga ning Rail Baltic.

Pärast kohtumist annavad Balti peaministrid ja Poola välisminister ühise pressikonverentsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles