Raadi mõisa kuulus maal põikab Eestisse

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Umbes 1890 tehtud fotol Raadi mõisas Reinhold Karl von Lipharti kabinetis on muude kunstivarade hulgas MIchel Sittowi «Mehe portree».
Umbes 1890 tehtud fotol Raadi mõisas Reinhold Karl von Lipharti kabinetis on muude kunstivarade hulgas MIchel Sittowi «Mehe portree». Foto: Eesti ajaloo­muuseum

Sel nädalal avatakse Tallinnas Kumu suures saalis Eestist pärit kunstniku Michel Sittowi poole tuhande aasta vanuste maalide väljapanek, mida jaanuari lõpust mai keskpaigani võis vaadata Washingtoni rahvusgaleriis ja millest üks on seotud Tartuga. Nimelt kuulus «Mehe portree» Liphartite aadlisuguvõsale ja asus veel sajand tagasi Raadi mõisa kunstikogus.

«Näitusel on kõik maalid ühes ruumis. «Mehe portreele» on antud oluline koht, ta on paigutatud keskteljele,» ütles kuraator Greta Koppel. «See on üks neid ajalooga maale, mis seob Sittowi lugu Eestiga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles