Uued gaasibussid ehitab Scania, aga kes teeb gaasitankla?

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Go Bus tellib Tartusse sellised uued linnaliinibussid Scanialt. Busse on kahte tüüpi: normaalpikkusega ja lõõtsbussid. Need kõik võõbatakse Tartu bussidele omaselt punaseks.
Go Bus tellib Tartusse sellised uued linnaliinibussid Scanialt. Busse on kahte tüüpi: normaalpikkusega ja lõõtsbussid. Need kõik võõbatakse Tartu bussidele omaselt punaseks. Foto: Scania

Tartus vahetub tuleva aasta juulis linnaliine sõitev bussiettevõte ja aasta pärast 1. juunil peab riigihanke võitja Go Bus linnale esitlema oma valmisolekut, kohal peavad olema bussid ja valmis tankimistaristu. Kõik uued bussid on linna nõudmisel gaasibussid ja mai lõpuks oli Go Bus linnale ka teatanud busside hankelepingu sõlmimisest: bussid valmistab Scania.

Go Busi juhatuse esimees Andrei Mändla ütles, et nad võtsid pakkumise mitmelt bussitootjalt, parimaks osutus Scania. Lisaks busside hinnale oli oluline ka varuosade hind, hoolduskulu ja eeldatav kütusekulu ehk sümbioos paljudest muutujatest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles